Özlemini duyduğu çikolatayı 25 yıl sonra yiyebildi

Konya'da 9 yaşından bu yana çene kemiğini oynatamadığı için sıvı gıdalarla beslenmek zorunda kalan 34 yaşındaki Sevgül Muştu, geçirdiği operasyonun ardından yıllar sonra katı gıdaları tüketmeye başladı.Özlemini duyduğu çikolatayı 25 yıl sonra yiyebildi.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 12:41
Abone Ol google-news

Çene kemiğini 9 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu oynatamadığından ağzı açılmayan Sevgül Muştu, sıvı gıdalarla beslenmeye başladı. Üç kez ameliyat olsa da çenesini oynatamayan Muştu, artık umutsuzluğa kapıldı.

Oldukça zor günler yaşayan kadın, sık sık diş ağrısı çekti. İlaçları sulandırıp yutabilen Muştu, en son yaşadığı diş rahatsızlığında ağrılara dayanamayınca Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Ağzı açılmadığı için dişlerine müdahale edilemeyen Muştu, Hastanenin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümüne yönlendirildi. Muştu, burada gerçekleştirilen başarılı operasyonla hem diş ağrısından kurtuldu hem de katı gıdaları tüketmeye başladı.

Ağzının açıldığına inanamadı

Yıllarca katı gıda tüketmenin hayalini kurduğunu anlatan Muştu, 25 yıl boyunca çorba ve süt ile beslendiğini söyledi.

Muştu, çevresindekilerin bazen kendisine güldüğünü ve alay ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çocukluğum çok sıkıntılı geçti. Konuşamadığım için okulu yarım bırakmak zorunda kaldım. Arkadaşlarım çikolata yerken, ben hep onları izlemek zorundaydım. Canım çok istemesine rağmen çikolata ve benzeri şeyler yiyemedim. Çok diş ağrısı çektim. Dişimin ağrısı kafama vuruyor, gözüm çıkacak gibi oluyordu. Dişimin birini çıkartıp o boşluktan sıvı gıdalarla besleniyordum. Konuşamıyordum. Ağzım açılmadığı için ağrıyan dişlerime müdahale yapılamıyordu. 25 yıllık hayalimin gerçek olduğuna hala inanamıyorum. Ağzımı ilk kez açtığımda sevinçten uçacak gibi oldum."

Özel protezle yeni çene eklemine kavuştu

Operasyon hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Osman Akdağ, hastanın çene ekleminin özelliğini kaybetmesinden dolayı, ağzında neredeyse hiç hareket kabiliyetinin olmadığını ifade etti.

Kadının, çene kısmında tamamen problem olduğunu fark edince operasyona karar verdiklerini dile getiren Akdağ, Sevgül Muştu'nun ağzını açamamanın sıkıntısını yıllarca yaşadığını görünce vakit kaybetmek istemediklerini kaydetti.

Özel yapım protezlerle hastayı yeni bir çene eklemine kavuşturduklarını aktaran Akdağ, "Neredeyse sıfır olan ağız açıklığı şimdi üç dört santimetre kadar. Tüm katı gıdaları yiyebiliyor. Hasta, diş tedavisini yaptıramadığı için bize gelmişti. Buradan, herkesin yiyebildiği gıdaları tüketebilecek olmanın mutluluğuyla ayrıldı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler