Pakistan'da bombalı saldırı

Pakistan'da bir polis merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü 25 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 07.09.2010 - 15:39
Abone Ol google-news

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Kohat kentinde bir polis merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Polis yetkilileri Mümtaz Han ile Muhammed Han'ın verdiği bilgiye göre, Taliban örgütünden kuşkulanılan saldırıda yaralananlar arasında çocuklar ve kadınlar da var.

Bölge yetkilisi Halid Ömerzai de "Burası Taliban'ın terör üslerinden biri" diyerek, nisanda burka giymiş iki intihar bombacısının gıda ve barınak için kayıt yaptırmaya çalışan 41 mülteciyi katlettiğini hatırlattı.

El Kaide'nin müttefiki Taliban militanlarının son saldırılarının kana buladığı büyük sel mağduru Pakistan'ın kuzeybatısında, dün de bir polis karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 17 kişi ölmüştü.

Emniyet Müdürü Gül Veli Han, Taliban'ın kalesi durumundaki aşiret bölgelerinin yakınındaki Hayber Pahtunkva bölgesinde, Laki Marvat polis karakolunun arka tarafından yaklaşan bomba yüklü aracın direksiyonundaki intihar eylemcisinin patlayıcıyı infilak ettirdiğini duyurmuştu.

Laki Marvat polis memuru İftihar Ahmed, dünkü intihar saldırısında 9'u polis 17 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Laki Marvat, Kuzey-Güney Veziristan'da aşiretlerin nistepen zengin bölgelerinden biri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler