Pamuk'un Masumiyet Müzesi NYT'de

The New York Times, Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi"ni "19.yy dönemine ait bir eve gizlenmiş ilginç müze" olarak nitelendirirken, "Roman, yüksek düzey İstanbul burjuvasının kendisini batılı değerlerle nitelendirme çabalarını yansıtıyor. Bu çaba, bir bütün olarak daha İslami bir dönüş yapan Türkiye'de bugün bile devam ediyor" dedi.

Yayınlanma: 30.04.2012 - 09:27
Abone Ol google-news

ABD'nin önemli gazetelerinden The New York Times, Orhan Pamuk'un 2008 yılında yazdığı aynı adlı kitabına dayanarak 28 Nisan'da Çukurcuma'da açtığı "Masumiyet Müzesi"ni "19.yy dönemine ait bir eve gizlenmiş ilginç müze" olarak nitelendirdi.

Gazete, müzenin her yerinde aynı zamanda romana özel atıflarda bulunduğunu belirterek, örneğin, her sigaraya roman kahramanının takıntılı aşkı Füsun'un dokunduğunun varsayıldığına dikkat çekti.

NYT, Pamuk'un, kitabını bir aşk romanı olarak tanımladığını ifade ederken, "Ancak daha kapsamlı bir şekilde düşünüldüğünde, roman, yüksek düzey İstanbul burjuvasının kendisini batılı değerlerle nitelendirme çabalarını yansıtıyor. Bu çaba, bir bütün olarak daha İslami bir dönüş yapan Türkiye'de bugün bile devam ediyor" yorumunu yaptı.

Pamuk'un, romanın batı öncesi davranışları yüksek düzeyde muhafazakar olan üst sınıf Türkler'in "özentilerini" anlattığını söylemesine rağmen, "Masumiyet Müzesi"ndeki mal mülkten bunu anlamanın zor olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon