'Panzehiri daha çok haber yapmaktır'
Evrim Kepenek, "Gazetecilik bir virüs gibidir. Panzehiri de daha çok haber yapmaktır" diye konuştu.
PKK’nin üstyapılanması KCK’nin “Basın Komitesi”ni oluşturdukları iddiasıyla 20’si tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı KCK basın davasına 2 aylık aranın ardından devam edildi. Savunmasını yapan Evrim Keperek “Gazetecilik bir virüs gibidir, bir insanın ruhuna girdi mi bir daha çıkmaz. Panzeri de bu mahkemeler değil daha çok haber yapmaktır” diye konuştu İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi’nin karşısındaki çok sanıklı davalar için kurulan yeni adliye binasında görülen davanın 22. duruşması yapıldı. Duruşmaya 18 tutuklu ve 13 tutuksuz sanık katıldı. Üniversite yıllarında Savunmasını yapan tutuksuz sanık gazeteci Evrim Kepenek, “Gazetecilik mesleği ile profesyonel anlamda, üniversite yıllarımda tanıştım. Cumhuriyet, Birgün, Taraf gibi gazeteler ve birçok basın kurumunda çalıştım. 2010 yılında Dicle Haber Ajansı’nda çalışmaya başladım” dedi. Kepenek “Sayın hakim, gazetecilik bir virüs gibidir, bir insanın ruhuna girdi mi bir daha çıkmaz. Merak etmeyin bu virüs insanı toplumu hasta etmiyor iyileştiriyor. Panzeri de bu mahkemeler değil daha çok haber yapmaktır” diye konuştu. İfade ve basın özgürlüğü Kepenek şöyle devam etti: “Tüm dünyada basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gibi normlar var. Türkiye’de de var. Siz, ‘gazeteciliği yargılamıyoruz, basın özgürlüğü var’ derken, tam da gazeteciliğimizi yargılıyorsunuz. Eğer gazeteciliği yargılayacağınızı iddia ediyorsanız, bunu yasalara dökün. Düşünce ve ifade özgürlüğünü, kısmen var olan basın özgürlüğünü ortadan kaldırın. Yasalarınızla hangi haberlerin ne şekilde işleneceğini belirleyin. Bizim yaptığımız haberler, yasal olarak da suç olsun. O zaman bizi yargılayın. Fakat şunu da çok iyi bilin ki, ben ve arkadaşlarım bu yasaları çıkartsanız dahi gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.” Kendi dilimizi bilmiyoruz
Rize doğumlu olduğunu ancak kendi dilleri olan Hemşinceyi annesi ve babasının da bilmediğini belirten Kepenek “Hemşince UNESCO tarafından kaybolmaya yüz tutmuş diller listesinde yer alıyor. Ben kendi halkımın başına gelen şeyin, Kürtlerin de başına gelmesini istemiyorum. Bu nedenle, diğer arkadaşlarımın Kürtçe dilinin savunma talepleri kabul edilene dek, mahkemenize hiçbir şekilde savunma vermedim” dedi.
Çevre haberleri
Çevre haberleri yaptığını anlatan Kepenek, Karadeniz sahil yoluna karşı mücadele veren ve öldürülen avukat Cihan Eren ve Hopa’da polisin kullandığı gaz bombasından etkilenerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu’yu anarken “Karadeniz’deki ekolojik yıkıma destek için harekete geçen Karadenizli sanatçı sevgili Kazım Koyuncu’yu da anmak istyorum” diye konuştu.
Hollandalı gazeteci Evrim Kepenek, meslektaşı Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen’in sorunlarını dile getirerek yıllardır Türkiye’de yaşadığını ve çalıştığını belirterek çalışma ve oturma izninin iptal edildiğine dikkat çekerek eleştirdi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle saat 12.00’de tatile giren mahkeme davayı 30 Ekim Çarşamba gününe ertelendi.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!