Parkinson'a karşı tarçın
Tarçının Parkinson hastalığına karşı etkili olabileceği belirlendi.
ABD'deki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, tarçının içindeki kimyasalın hücrelerin korunmasına yarayan proteinlerin kaybını önleyebildiğini gösterdi.
Yendikten sonra tarçındaki sodyum benzoat kimyasalının ortaya çıktığın belirten bilim adamları, bu kimyasalın beyindeki Parkin ve DJ-1 proteinlerinin kaybını önlediğini, böylece hücrelerin korunduğunu, hücreler arası iletişimin düzeldiğini ve motor faaliyetlerin iyileştiğini vurguladı.
Bilim adamları, sonuçların hastalığa karşı yeni ilaçların geliştirilmesine ışık tuttuğunu ifade etti. Araştırmanın sonuçları "Journal of Neuroimmune Pharmacology" dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Sette kavga çıkmıştı: Siyah Kalp dizisinde flaş ayrılık