Patates fiyatları el yakıyor
Turfanda meyve ve sebzelerin fiyatları el yakıyor. Özellikle patates son bir kaç aydır pahalılığıyla dikkat çekiyor. Tarlalarda sökümün başladığı şu günlerde patateslerin kilogram fiyatı 2 TL'ye kadar çıktı.
Tarladan yeni sökümün başladığı bu dönemlerde yeni ürün patateslerin kilogram fiyatı 2 TL'ye, eskileri ise 1,5 TL'ye kadar çıktı.
Bursa Ticaret Borsası ile Bursa Meyve ve Sebze Hali'nden alınan bilgiye göre, turfanda meyve ve sebzelerin fiyatları son birkaç aydır pahalılığı nedeniyle dikkati çekiyor.
Meyvelerde bahar ve yaz ürünlerindeki fiyatların yüksekliğine alışan tüketiciler, bugünlerde domates, patates ve taze fasulye gibi bazı sebzelerde de benzer durumla karşılaşıyor.
Özellikle patateste, yağışlar nedeniyle çiftçilerin birkaç haftadır tarlasına girememesi piyasadaki arz-talep dengesini bozdu. Yeni sökümün başladığı bu dönemlerde arz talebi karşılayamayınca eski ve yeni ürün patates fiyatları önlenemez bir yükselişe geçti.
Hal yetkilileri, eski patateslerin bitme noktasına geldiğini, yeni ürünlerin ise az olduğunu belirterek, bu yüzden eski ürünlerin toptan fiyatının 80 kuruş ile 1 TL, yenilerinin ise 1,3 ile 1,35 TL arasında gerçekleştiğini anlattı.
Perakendede fiyatların 2 TL'ye ulaştığını dile getiren yetkililer, ''Söküm giderek artıyor. Mayıs ayı sonundan itibaren fiyatlar düşüşe geçer. Bu düşüşün hızı da çiftçinin tarlasından yapacağı hasadın miktarına göre değişebilir'' dedi.
Pazarcı esnafı da son 2 haftadır fiyatların yüksekliği nedeniyle tüketicilerin bir ya da iki kilogram patates ancak alabildiğini kaydetti.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı