Pet şişelerden Türkiye haritası yaptılar

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ilköğretim öğrencileri, çevre sorunlarına ve plastik şişelerin yaygınlaşmasının yarattığı kirliliğe dikkati çekmek amacıyla 11 bin şişe kullanarak Türkiye haritası yaptı.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:40
Abone Ol google-news

Kuşadası İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri Bağdagül Şimşek ve Ünal Kurnaz önderliğinde okul bahçesinde yaptıkları çalışmayla çevre sorunlarına dikkati çekerken, rekor denemesinde de bulundu.

Bir ay boyunca 700 öğrencinin evlerden, sokaklardan ve çöplerden topladıkları plastik meşrubat ve su şişeleri, okulun basketbol sahasında bir araya getirilerek Türkiye haritası oluşturuldu.

Çalışmada, şişeler, içine konulan suda çevreye zarar vermeyen toz boya kullanılarak renklendirildi.

Haritanın içine ay yıldız çizen öğrenciler, yıl sonu etkinliklerine gelen konukların dikkatlerini çekmek için de sahanın tel örgülerine ''temiz çevre'' yazdı.

Öğrencilerin çalışmalarında kullandığı 11 bin pet şişe, noter huzurunda sayıldı.
Okul spor öğretmeni Bağdagül Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''aşırı plastik kullanımının Türkiye'yi kuşattığı'' mesajını vermek istediklerini söyledi. Şimşek, şunları kaydetti:

''700 öğrencimizle bir ay çalışarak 11 bin plastik şişe topladık. Amacımız, doğada en zor yok olan bu maddenin ülkemizde ne kadar fazla olduğuna dikkati çekmek, çevre sorunlarıyla ilgili mesaj vermekti. Topladığımız plastik şişelerin, Kuşadası'nda kullanılan miktarın binde biri olmadığını biliyoruz. Bunun yanında bir dünya rekoru kırmak için de çaba harcadık. Noter huzurunda çalışmalarımızı tescillendirdik.''

Resim öğretmeni Ünal Kurnaz da rekor denemesinin ve çalışmanın büyük bir emeğin ürünü olduğunu ifade ederek, ''Öğrencilerimize, velilerimize çevre bilincini aşılama amacıyla çıktığımız yolda, başarılı bir çalışma sergiledik. Rekor denemesi için ilgili kurumlara başvuracağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler