PKK kampında işkence iddası

Terör örgütü PKK'nin, Yunanistan'da bulunan Lavrion Mülteci Kampı'nda iki işadamına işkence yaparak 500 bin Avro'ya el koydukları bildirildi.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 08:37
Abone Ol google-news

Terör örgütü mensuplarının eğitim merkezi olduğu gerekçesiyle yıllardır tartışılan ve uluslararası tepkilere rağmen kapatılmayan Lavrion Mülteci Kampı'nın işkence ve organize suç eylemleri için kullanıldığı kaydedildi. PKK'li teröristlerin, Suriye'den Yunanistan'a yatırım amacıyla gelen Suriyeli 2 şirket temsilcisini Lavrion Kampı'na götürerek, burada işkence yaptıkları ve şirkete ait yaklaşık 500 bin Avro'ya el koydukları öne sürüldü.

İhbar sonucunda kampa baskın düzenleyen Yunan güvenlik birimleri tarafından kurtarılan 2 Suriyelinin vücutlarının çeşitli yerlerinde işkenceden kaynaklanan ciddi yaralar oluştuğu bildirildi.

Suriyelilerin şikâyeti üzerine Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda işkence talimatını verdikleri belirlenen Lavrion kamp sorumlularından Kemal Ç. ve Rasim A. ile birlikte işkenceyi bizzat gerçekleştiren ''Fırat'' ve ''Serhat'' kod adlı örgüt mensupları hakkında ''yakalama'' kararı çıkartıldığı belirlendi.

Güvenlik görevlileri tarafından yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakılan Kemal Ç. ve Rasim A'nın Yunanistan'dan İsviçre'ye kaçtıkları, şirket temsilcilerinden gasp ettikleri 500 bin Avro'yu da İsviçre'deki banka hesaplarına aktardıkları öne sürüldü.

Yunan güvenlik birimlerinin kaçan PKK'lilerin yakalanmaları için INTERPOL'ü devreye sokma girişimi içinde oldukları kaydedildi.

Terör örgütünün kontrolünde olduğu öne sürülen Lavrion Mülteci Kampı'nda, gıda başta olmak üzere kampa gelen her türlü malzeme ve ekipmana el koyan, sağlık ve eğitim hizmetlerini kontrol altında tutan PKK'lilerin, kamptaki Kürtleri örgüte kadro temini amacıyla kullandıkları belirtiliyor.

Geçen yıl kampta kalan mültecilerin yoğun şikâyeti üzerine Yunanlı yetkililerin PKK sorumluları hakkında soruşturma başlatmaları ve denetimleri artırmaları üzerine, Lavrion Mülteci Kampı'nın giriş kapısına barikat kuran ve Yunanlı yetkililerin içeri girmelerini engelleyen PKK'li teröristlerin, kampa gıda girişine de izin vermeyerek, burada kalanları açlık grevine zorlamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon