"PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyor musunuz?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hükümet, PKK örgütünü, terör örgütü olarak kabul etmiyor mu" diye sordu.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 07:41
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

26-27 Ekim 2010 tarihlerinde Brüksel'de yapılan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı'nda bir soruya cevaben o dönem AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Türkiye'nin terör örgütleriyle müzakerede bulunmadığını ifade ettiğini belirten Öztürk, "PKK terör örgütü ile görüşüldüğü halde Başbakan'ın ve bakanların, terör örgütü ile yapılan görüşmeleri ısrarla inkâr etmesinin nedeni nedir" diye sordu.

"PKK ile yapılan görüşmeler neden ısrarla halktan gizlenmiştir" diyen Öztürk, "Yoksa hükümetiniz, PKK ile görüşülmesinin halktan saklanacak kadar yanlış olduğunu mu düşünmüştür" sorusunu yöneltti. Öztürk, Başbakan'dan şu sorulara yanıt istedi:

"PKK terör örgütü ile görüşüldüğü halde 26-27 Ekim 2010 tarihlerinde Brüksel'de yapılan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı'nda bir soruya cevaben Sayın Egemen Bağış'ın, 'Türkiye'nin, terör örgütleriyle müzakerede bulunmadığı' ifadesi doğru ise; PKK terör örgütü ile görüldüğü sabit olduğuna göre hükümet, PKK örgütünü, terör örgütü olarak kabul etmiyor mu?

Sayın Başbakan, PKK terörü ve operasyonlar hakkında yaptığınız bir konuşmada, '. Onlar da (PKK) görevini yapıyor, biz de görevimizi yapıyoruz' dediğiniz doğru mudur?
Şayet doğru ise; size göre PKK'nın görevi nedir? O zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile PKK terör örgütü karşılıklı 'görev' mi yapmaktadırlar?

Masum insanları katletmek, yollara mayın döşemek, pusu kurmak, resmi devlet binalarına, okullara, karakollara, köylere ağır silahlar ve roketle saldırmak, büyükşehirlerde bombalarla masum insanları katletmek, 6 genç kıza tuzak kurarak vahşice katletmek, insanları kaçırmak ve sayılamayacak kadar çok eylemleri, PKK terör örgütü görevi gereği mi yapmıştır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler