Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gergin anlar

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine başlandı. Sayıştay yetkililerine eksik raporlarları soran bazı komisyon üyeleri cevap alamayınca başkanlık kürsüsüne tepki gösterdi.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 17:03
Abone Ol google-news

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği bütçelerinin görüşülmesi bekleniyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bütçe sunumuna başlamadan önce bazı komisyon üyeleri usül hakkında söz istedi. Sayıştay raporlarındaki eksiklikler konusunda bilgi isteyen komisyon üyeleri zaman zaman sesini yükselterek rapordaki eksiklikleri eleştirdi. Bazı üyeler tepkisini yüksek sesle dile getirince Komisyon Başkanı duruma müdahale etti.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Usül hakkında konuşmalar tamamlandıktan sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in sunumuna geçildi. Çiçek bütçe sunumunun başlangıcında yeni anayasa vurgusu yaptı. Türkiye’nin yeni bir anayasa sorunu olduğunu belirten Çiçek, “Dört siyasi partimiz çok doğru ve haklı sebeplerle yeni bir anayasa yapılması konusunda mutabakata vardı. Toplumun her kesiminin düşünceleri alınarak yeni bir anayasa yapmaya karar verildi. 60 madde için mutabakata varıldı. Keşke ‘bugün yeni bir anayasa yaptık’ demenin gururunu yaşasaydık.” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler