Polaroid yenilendi

Dijital teknolojinin rekabeti karşısında kendisini yenileyen Polaroid markası, fotoğraf makinasından doğrudan baskılı kart çıkaran modeller dâhil yeni ürünleriyle Türkiye'de de satılmaya başlandı, firmanın distribütörlüğünü Yalçınlar firması aldı.

Yayınlanma: 02.01.2010 - 09:37
Abone Ol google-news

Bir dönem park ve bahçelerde seyyar fotoğrafçıların kazanç kapısı, mutlu aile enstantanelerini anında karta basmak isteyenlerin vazgeçilmezi "Polaroid" dijital teknolojinin rekabeti karşısında ortadan kaybolmuştu. Yalçınlar'dan yapılan açıklamaya göre, Polaroid yeni yıldan itibaren şu ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacak:

Polaroid Digital Instant Photo Printer (Anında Dijital Foto Yazıcı): Devrimsel nitelikte mürekkepsiz baskı işlemine sahip olan cihaz kullanıcıların cep telefonu ve dijital kameralarındaki fotoğraflara baskı olanağı sağlıyor. Cep telefonlarındaki çekilen fotoğrafları anında kablosuz (Bluetooth ile) basılabiliyor.

Polaroid PoGo: Yeni kuşak Zink yazıcıda kartuş ve toner bulunmuyor. "Instant Mobile" yazıcı, bluetooth destekli kameralı cep telefonlarından veya PictBridge destekli dijital fotoğraf makinelerinden, USB üzerinden doğrudan fotoğraf basılmasına olanak sağlıyor. Bilgisayar bağlantısı gerekmeyen, şarjlı lityum pil kullanan Polaroid PoGo yaklaşık 60 saniyede, 2x3 inç kenarlıksız, renkli, yapışkan sırtlı baskı yapıyor. Polaroid PoGo için fotoğraf kağıtları 30'arlık paketler halinde satılacak, bir adet arkası yapışkanlı kağıdın yaklaşık fiyatı 50 kuruş olacak.

Polaroid Two: Entegre yazıcılı dijital fotoğraf makinası. Karta baskıyı makinanın kendisi gerçekleştiriyor. Dijital fotoğraf makineleri arasında, her yerde taşınabilecek kadar küçük olan ilk kamera yazıcı bileşimi. Polaroid'in simge hâline gelmiş olan şipşak fotoğraf makinesinin dijital versiyonu olan Polaroid Two bas-çek fotoğraf makinesi, tam özellikli dijital fotoğraf makineleri arasında, bütünleşmiş yazıcıya sahip olan ilk örnek. 5 megapiksel, 3 inç LCD ekrana ve bütünleşmiş yazıcıya sahip, 2x3 inç tam renkli yapışkan sırtlı baskı yapan gereç tam şarjla 20 fotoğrafa kadar çekim, 40 saniyede baskı yapılıyor.

Polaroid i1037: 10 megapiksellik i1037 dijital bas-çek fotoğraf makinasında, profesyonel bir fotoğraf makinesinden beklenen birçok ekstra özellik bulunuyor. 3x optik ve 4x dijital yakınlaştırma olanağı, 2,7 inç ekran video, 32 MB yerleşik bellek, SD kart genişletme olanağı da makinanın özellikleri arasında.

Polaroid t1234: 12 mega piksellik t1234, yüz izleme özelliğine sahip bulunuyor. 3 inç ekranlı ürün 3x optik, 4x dijital yakınlaştırma sağlarken yerleşik şarjlı pille tek şarjda 160 a kadar fotoğraf çekimi sağlıyor.

Polaroid i1237: Kullanımı kolay, 12 mega piksellik i1237 dijital bas-çek fotoğraf makinesi, 3x optik ve 4x dijital yakınlaştırıcıya, 2,7 inç ekrana video çekme dahil birçok standart özelliğe sahip bulunuyor. Cihazda 32 MB yerleşik bellek, SD kart genişleme olanağı yer alıyor.

 

Anında fotoğraf baskısının öncüsü

60 yıl önce anında fotoğraf baskısının öncülüğünü yapan da Polaroid olmuştu. Polaroid fotoğraf makinesini 1947'de Edwin Land icat etti. Makinenin içindeki küçük bir fotoğraf laboratuarı, bir dakikadan daha kısa bir sürede siyah beyaz fotoğraf baskısı yapabiliyordu. Renkli fotoğraf çekebilen ilk polaroid fotoğraf makinesi 1963'te yapıldı. Bugün ise Polaroid fotoğraf makineleri birkaç saniye içinde fotoğraf çıkarabiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler