Polis memuru tutuklama istemiyle mahkemede

Avcılar'da 21 yaşındaki gencin polis tarafından dövülmesiyle ilgili olarak bir polis memuru tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yayınlanma: 05.10.2009 - 17:03
Abone Ol google-news

Avcılar'da ''bir gencin polis tarafından tartaklandığı'' iddiasına ilişkin olarak gözaltına alınan bir polis memuru, ''işkence ve eziyet'' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, bugünkü bazı gazetelerde yer alan ''Avcılar'da bir parkta arkadaşlarıyla şarap içen Güney Tuna adlı gencin, parka gelen polis ekibi tarafından tartaklanarak karakola götürüldüğü'' iddiasıyla ilgili haberler üzerine, polis memuru M.B, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı.

M.B, emniyetteki işlemlerinin ardından, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.
Burada nöbetçi savcı tarafından sorgulanan M.B, ''işkence ve eziyet'' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bu arada polis dayağına maruz kaldığı öne sürülen Güney Tuna'nın, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

 

3 müfettiş görevlendirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, iddiaların araştırılması için 3 polis müfettiş görevlendirdi. Bugünkü bazı gazetelerde yer alan haberde, ''İstanbul Avcılar'da bir parkta arkadaşlarıyla şarap içen Güney Tuna adlı gencin parka gelen polis ekibi tarafından tartaklanarak karakola götürüldüğü'' iddiasına yer verildi. Haberlerde, daha sonra serbest bırakılan Tuna'nın, rahatsızlanması üzerine babası Cengiz Tuna tarafından hastaneye götürüldüğü ve ''vücudunda kırıklar ile beyninde kanama olduğu'' öne sürüldü.


Olayın geçmişi

İddialara göre olay şöyle gelişti; Avcılar sahilinde bulunan parkta dün gece saatlerinde Aydın Üniversitesi İngilizce mütercim-tercümanlık bölümü öğrencisi Güney Tuna arkadaşlarıyla içki içerken motosikletki polis ekiplerinin uyarısıyla karşılaştı.

İçki şişelerini kaldırmalarını ve parkı terk etmelerini isteyen polislerle gençler arasında tartışma yaşandı. Güney Tuna’nın babası Cengiz Tuna, “Sen bana nasıl diklenirsin deyip alıp çocuğu yere itiyorlar ve olay büyüyor. 10 tane polis meydanın ortasında oğlumu çok ciddi darp ediyorlar” dedi.

Gözaltına alınmayan ve hakkında herhangi bir işlem yapılmayan üniversite öğrencisi Güney Tuna'nın karakolda hazırlanan tutanakta sadece GBT taraması yapılarak serbest bırakıldığı belirtiliyor. Karakoldan çıktıktan sonra fenalaşan Güney Tuna, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Baba Tuna, şöyle konuştu: “Doktorlar bize darpa bağlı olarak beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Hayati tehlikesi şu an devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürü geldi ve ‘Eğer polislerimizde bir hata varsa sonuna kadar takipçisiyiz’ dedi. Elbette şikayette olacağız. İnsanın kafatasına bu kadar darbe indirmek bir insanı öldürmeye teşebbüstür.”

Avcılar’da 2007 yılında yaşanan bir başka olayda 26 yaşındaki Feyzullah Ete, polisin göğsüne tekme atması sonucu hayatını kaybetmişti.


İlgili yazı dizisi için;

"Polis 'Dur' durak bilmiyor"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler