Polis zoruyla imam hatip eğitimi
Ankara’daki ilkokulun bir kısmı imam hatipe dönüştürülünce, veliler protesto gösterisi yaptı.
2015-2016 öğretim yılının ilk ders zili, 18 milyonun üzerinde öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen için çaldı. 1 milyon 136 bin öğrenci ilkokul birinci sınıf öğrencisi ile birlikte 1 milyon 200 bin okul öncesi öğrencisi ilk kez sınıflara girdi.
4+4+4 eğitim sistemi dünkü ders zili ile birlikte 4. yılına girdi. Her bir kademe ile birlikte, yeni eğitim sisteminin en çok tartışılan unsuru imam hatip ortaokulları bu yıl ilk mezunlarını verecek.
Ankara’da isyan
Dönüşüme tabi tutulan okullardan biri de Batıkent’teki Türkan Azmi Aksoy İlkokulu oldu. ilkokulun, imam hatip ortaokulu ile paylaşılmasına karar verildi. ders çizelgesi ilkokul öğrenecilerinin “öğlenci”, imam hatip ortaokulu öğrencilerinin ise “sabahçı” olacağı şekilde düzenlendi. Daha önce imza toplayarak tepkilerini dile getiren ilkokul velilerin protestosuna, İmam hatip velilerinin tepki göstermesi ile birlikte arbede çıktı, okul bahçesine polis girdi.
İmam hatip boykotu
İlkokul velileri, öğrencilerini derse sokmayacaklarını açıklayarak dağıldı. Derse saati geldiğinde öğrenciler ve veliler okul bahçesine geldi ve okul kapısının önünde, “okul içinde okul olmaz” diyerek derse girmeyeceklerini açıkladı. Okul yönetiminin çağrısı ile polis okul bahçesine girdi. Kapının önünde bekleyen veliler öğrencilerini sokmak istemeyince, polis veliler arasında koridor oluşturarak bazı öğrencileri derse soktu. Yaklaşık 80 öğrenci ve veliler, okul bahçesinde Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi’nin de desteği ile “okulumuza sahip çıkıyoruz” pankartı ile birlikte oturma eylemi başlattı.
Avcı milli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk ders zilini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da meslek lisesinde çaldı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki törende, öğrencilerin her birinin eline Türk Bayrağı verilmesi dikkat çekti.
Suriyelilere okul yok Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un verdiği bilgilere göre, Suriyelilerin okul çağındaki çocuklarının sayısı ise yaklaşık 550 bin. Bu çocukların 110 binine eğitim veriliyor. Ancak 400 bine yakın Suriyeli çocuğa eğitim verilemiyor. UNICEF’in verilerine göre okul çağında 663 bin 138 Suriyeli çocuk bulunuyor. Sosyal medya uyarısı Bakan Avcı, temmuzda yürürlüğe giren ve sosyal medya kullanımına ilişkin yaptırımlar öngören yönetmelik ile ilgili soruya, “telefonda en kısa sürede meramımızı anlatıp kapatmakta, çok fazla dedikodu için muhabbet için kullanmamakta fayda var. Yaptığımız değişiklikte başkalarının özel hayatına müdahale anlamına gelebilecek paylaşımlar konusu var. ‘Ben çekmedim, arkadaşımdan aldım paylaştım’ bu da kurtarmıyor”dedi. Cizre’de üniversiteye kayıt sıkıntısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Şırnak Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve elektrik kesintisininçok sayıda üniversite öğrencisinin 4-11 Eylül arasında yurt kayıtları ile ilgili gerekli işlemleri tamamlayamadığı bilgisini verdi. Tanrıkulu, yaşanan hak kayıplarının nasıl giderileceğini sordu. Karma eğitim istemeyen sendika! Milli Eğitim Şûra kararlarının alınmasında etkili Eğitim Bir Sen’den okulların ilk günü yapılan açıklamada, karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması istendi. Sendika; karma eğitim “dayatması” yerine, demokratik! bir düzenleme yapılmasını istedi. Sendika ayrıca, son şura kararlarının uygulanmasını; ilkokul 1, 2. ve 3. sınıflarda da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin konulmasını, okullarda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılmasını talep etti. |
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı