Polisten şekerci çocukların ailelerine uyarı

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, kentteki evleri tek tek dolaşarak, bayramda şeker toplayan çocukları ve ailelerini çeşitli tehlikelere karşı uyarıyor.

Yayınlanma: 09.09.2010 - 10:45
Abone Ol google-news

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer, Kayseri'de geçen yıl Şeker Bayramı'nın ikinci gününde şeker toplarken kaybolan 3 çocuktan hala haber alınamadığını hatırlatarak, Malatya'da da buna benzer acı olayların yaşanmaması için ev ev gezerek çocukları ve aileleri uyardıklarını söyledi.

Çocukların bayramda şeker toplamalarının, Türk toplumunun vazgeçilmez kültürlerinden biri olduğunu olduğunu dile getiren Hançer, bu kültürü yaşarken ailelerin çocuklarını kontrol altında tutmalarını istedi.

Yaptıkları çalışmanın bayramda şeker toplayacak çocukların güvenlikleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Hançer, şunları anlattı: ''Bayramda en önemli kültürlerimizden biri de çocuklarımızın kapı kapı gezerek şeker toplamalarıdır. Ancak, çocuklarımız için açılan her kapı güvenli olmayabilir. Geçen yıl Kayseri'de yaşanan üzücü olayı, Malatya'da da yaşamak istemediğimiz için, Emniyet Müdürü'müz Ali Osman Kahya'nın talimatıyla böyle bir proje başlattık. 8 ekibimiz kent merkezindeki mahalleleri gezerek, bayramda şeker toplayan çocukları ve ailelerini tehlikelere karşı uyarıyor. Bu çalışmamıza bayram süresince devam edeceğiz.''

"Çocuklar tanımadıkları kişilerden şeker almasın"

Yaptıkları bu çalışmayla ailelerin ve çocukların güzel bir bayram geçirmelerini amaçladıklarına dikkati çeken Hançer, şunları aktardı: ''Çocuklarımızın, ebeveynleri, komşuları ve akrabaları haricinde tanımadıkları kişilerin sözlerine itibar etmemelerini ve bu kişilerden bayram şekeri almamalarını istiyoruz. Ailelerin, çocuklarının kendi mevkilerinden ayrılmamasına dikkat etmelerini, çocukların ise şeker toplamak için gittikleri insanların evlerine girmemelerini önemle rica ediyoruz.''

Öte yandan Hançer, şüpheli herhangi bir olay ya da kişiyle karşılaşan ebeveyn ve çocukların mutlaka polise başvurması gerektiğini kaydetti. Hançer, çocukları ve aileleri bilgilendirmek amacıyla broşürler de dağıttıklarını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler