Poyraz Ali'den iyi haber

Cezaevinde büyümek zorunda kalan atipik otizmli 4.5 yaşındaki Poyraz Ali, 6 buçuk aydır gidemediği rehabilitasyona başladı.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 07:15
Abone Ol google-news

Cezaevinde büyümek zorunda kalan atipik otizmli 4.5 yaşındaki Poyraz Ali, 6.5 ay sonra rehabilitasyona başlayabildi. Baba Emrah Bakır, haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Poyraz Ali, annesi Zeynep Bakır, Bakırköy Cezaevi’nden Silivri’ye sürülünce, hem annesinden hem de eğitiminden ayrılmak zorunda kalmıştı. Anne başvurularına yanıt verilmeyince açlık grevine başladı. Sevk talebi kabul edildi. 4 aylık zorunlu ayrılıktan sonra, 6 Aralık’ta Gebze Cezaevi’nde oğluyla buluştu. Poyraz Ali’nin rehabilitasyona kaydı ise 10 Aralık’ta yapıldı.

Babası duyurdu

Cezaevi yönetimi ise Poyraz Ali’yi sivil araçla okula götürmeye karar verdi. Anne Bakır’ın çocuğunun yanında olmasına izin verilmedi. Böylece Poyraz Ali, eğitime bir türlü başlayamadı. Baba Emrah Bakır, dün, oğlunun 6.5 ay sonra rehabilitasyona gidebildiğini söyledi.

Bakır, Gebze’de yaşanan durumu şöyle özetledi: “Cezaevi iç güvenliği, ‘çocuk kurum dışına silahlı personelle çıkarılamaz’ diyerek, Poyraz Ali’yi sivil araçla eğitim kurumuna götürmek istedi. Annesinden nasıl ayrılsın bu çocuk? Bakanlıktan uzun zaman yanıt bekledik. Çok mücadele ettik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler