Putin: Fırat'ın güneyinde ABD'liler rehin alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Fırat'ın güneyinde ABD'liler rehin alındı" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 16:02
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday Kulübü’nde yaptığı açıklamada, Suriye’de bazı Amerikan yurttaşlarının rehin alındığını söyledi.

Reuters’ın flaş olarak servis ettiği habere göre Putin, “Teröristler, Fırat’ın güneyinde Amerikan yurttaşlarını rehin aldı” dedi.

Rus lider, IŞİD’in bölgede 700’e yakın kişiyi rehin aldığını söyledi ancak bu kişilerin nereli olduğuna dair ayrıntı vermedi.

Putin, IŞİD’in ‘Suriye’de ABD ve ABD destekli güçlerin kontrolündeki bölgedeki varlığını artırdığını’ söyledi.

Putin, ağır silahların tümünün henüz çıkartılmadığını, fakat Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmek için her şeyi yaptığını belirterek, “Çok sert ve bir hayli verimli hareket ediyorlar. Türkiye çalışıyor ve biz bunu görüyoruz. Bu nedenden dolayı Türk partnerlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

SKRİPAL OLAYIYLA KARŞILAŞTIRDI

Russia Today'in (RT) aktardığı habere göre, Rus ajan Sergei Skripal ve kızı Yulia’nın zehirlenmesi olayı ile Kaşıkçı olayını karşılaştıran Putin, iki olayda da kanıt eksikliği olmasına rağmen dünyadan gelen tepkilerin farklı olduğunu iddia etti.

Skripal olayının ardından Moskova’ya yönelik uygulanan yaptırımları hatırlatan Putin, Kaşıkçı’nın kaybolmasından sonra Riyad’a karşı hiçbir adım atılmadığını söyledi.

Skripal olayında Rusya’ya ile ilgili hiçbir kanıt bulunmadığını ancak Moskova’ya karşı adımlar atıldığını söyleyen Putin, ‘İstanbul’da bir cinayet işlendiğini söylüyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar. Bu gibi durumlar için tek bir tutuma karar vermeleri gerek’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler