Redhack'te 9 ay hapis, 3 yıl dava: Sonuç beraat

RedHack davasında 10 sanık, 3 yıl sonunda beraat etti. Davada 9 ay 10 gün tutuklu kalan Duygu Kerimoğlu, ailesi ekonomik olarak çöktüğü için okulunu bıraktı. Kerimoğlu’nun babası kanser, annesi kalp hastası oldu.

Yayınlanma: 16.03.2015 - 23:30
Abone Ol google-news

Özel yetkili savcılıklar döneminde sosyalist hacker grubu RedHack üyesi oldukları iddiasıyla 24 yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan 10 kişi, 3 yıl sonra dün “suçsuz oldukları” gerekçesiyle beraat etti. Beraat eden sanıklarından biri de üniversite öğrencisi Duygu Kerimoğlu’ydu. Şu an 25 yaşında olan Duygu Kerimoğlu, 21 yaşındayken 9 ay 10 gün tutuklu kaldı. Ve şimdi beraatin ardından geride, Kerimoğlu ailesinin yaşadığı dram kaldı... Baba Adnan üzüntüden kansere yakalandı. Anne Neslihan tansiyon ve kalp hastası oldu. Duygu maddi imkansızlıklardan okulu bıraktı. Evlerine icra geldi. Anne Neslihan Kerimoğlu, “Biz bunları hak edecek ne yaptık?” diye isyan ediyor

 

Lazer silahlı polis baskını

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı sonrası, Antakya’da yaşayan Duygu Kerimoğlu’nu aradık. Telefona annesi Neslihan Kerimoğlu çıktı. Anne Kerimoğlu anlattıkça, özel yetkili savcılıkların bir dönem bir aileye hayatı nasıl zindan ettiğine tanık olduk... Neslihan Kerimoğlu, “Evladınızın suçsuz şekilde cezaevinde yatması kadar kötü bir şey var mı? Kızım evinden ellerimizin arasından alındı” dedi. Kerimoğlu, şöyle devam etti:

“Sanki terör örgütünün başını evimizde saklıyormuşuz gibi bir baskına uğradık. Sabaha karşı kar maskeli lazer silahlı 50 kadar polis, evimizi bastı. Mahallemizi sarmışlar, çatılara bile keskin nişancılar koymuşlardı.”

“Sonra Duygu tutuklandı. Çok zor günler geçirdik. Maddi ve manevi anlamda çöktük” diyen Kerimoğlu, her hafta Antakya’dan kızlarını görmek için Ankara’ya gitmek durumunda kaldıklarını belirterek “Bu süreç yüzünden okulundan oldu. Biz burada, kızımız orada eziyet çekti” dedi.

 

Sebep olanları asla affetmem

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Kerimoğlu, kendilerine bu acıları yaşatanların hesap vermesi gerektiğini vurguladı: “İnanır mısınız, gece gündüz beddua ederim. Benim kanım kurudu. Bir anne olarak bu tutuklamaya sebep olanları asla affetmem. Ben Duygu’yu yeni baştan doğurdum. Kelimelere sığmayacak şeyler yaşadık.”

Kerimoğlu, eşi Adnan Kerimoğlu’nun kanser hastalığına yakalandığını ve 7 aydır kemoterapi gördüğünü anlattı. “Bu süreç yüzünden mi kanser oldu” sorusu üzerine anne Kerimoğlu, şu yanıtı verdi:

“Kanser neden olur? Aşırı stres, aşırı düşünce, yorgunluk... Bu süreçte kredi çektik ve ödeyemedik. Bu nedenle evimiz icralık. Başımıza gelmeyen kalmadı. O günleri ancak ben mezara toprak altına girince unuturum. O kadar içim yaralı ki... Allah hiçbir anneye benim yaşadığım o anları yaşatmasın. Ben tansiyon, kalp hastası oldum. Biz bunları hak edecek ne yaptık?”

 

24 saati bile hak etmedik

Tutuklandığında Mersin Üniversitesi Bilgisayar bölümü öğrencisi olan Duygu Kerimoğlu, şu anda 25 yaşında. “En başından beri suçsuz olduğumuzu biliyorduk” diyen Kerimoğlu, şunları söyledi:

“Çok saçma sapan bir iddiayla okuldan, ailemizden ettiler bizi. Hayatımızı zindan ettiler. 8 ay neyle suçlandığımızı bilmedik. Hapishane içinde sürgünler yaşadık. Çıktıktan sonra çalışamadık, insanların bize bakışı değişti. Yargılandığımız şeyler gerçekten çok ağırdı. 24 yılla yargılıyorlardı. Halbuki biz 24 saati bile hak etmiyorduk.”

 

Şimdi de onları alıyorlar

Bu sürecin en büyük etkisinin babasına olduğunu belirten Duygu, “Mersin Üniversitesi Bilgisayar bölümü okuyordum. İki dersim kalmıştı. Ailem benim için maddi olanaklarını tüketti. Ankara’ya her hafta yanıma geldiler. Orada bana para bırakıyorlardı. Bu süreç bizi tamamen yıktı. Bir çalışanımız vardı o da babam. Şimdi kimse yok...” dedi.

Kerimoğlu, “Size bunları yaşatanlara, buradan ne söylemek istersiniz” dediğimizde, “Bizim üzerimizden onurlarını, gururlarını kurtaracaklarını sanıyorlardı. Ama yaptıkları halen ortada duruyor. İnşallah Allah hakkımızı onlardan alır. Ama bu tamamen sistemin hatası. Önce onlar bizi aldılar, şimdi onlar içeri alıyorlar. Gücü kapan diğerlerini içeri atıyor” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler