Referandumdan 'eylem' çıktı

Tekel işçileri 23 gündür devam ettirdikleri eylemlerinde sendikanın mücadelelerini destekleyip desteklemediğini ortaya koymak için yapılan referandum sonuçlandı.

Yayınlanma: 06.01.2010 - 09:14
Abone Ol google-news

Tekgıda-İş Sendikası'nın kararı doğrultusunda yapılan oylamada 21 ildeki iş yerlerinden sonuçların büyük bölümü açıklandı.

Buna göre, kullanılan 8 bin 180 geçerli oydan 8 bin 150'si ''eyleme devam'' yönünde oldu. Referanduma katılan 30 işçi ise eylemin sonlandırılması oyu verdi.

Eylemin merkezi Türk-iş Genel Merkezi'ndeki sandıklarda kullanılan bin 282 işçinin tamamı ''eyleme devam'' dedi.

İlk sonuçların Türk-İş genel merkezi önünde işçilere açıklanmasının ardından işçiler, sevinç gösterisinde bulunarak sloganlar attı.

 

Tekel işçilerinden sendikaya destek

Eylemde bulunan Tekel işçileri, Tekgıda-iş'e bağlı 40'ı aşkın işletme ve 27 merkezde yapılan referandumda sendikal mücadelenin desteklenmesi yönünde karar aldılar. Referandumun kesin sonuçları ve Tekel eylemlerinin bundan sonraki yol haritası yarın yapılacak bir basın toplantısıyla açıklanacak.

Eylemdeki Tekel işçileri, Türk-iş Genel Merkezi'nde ve Hükümetin yeni iyileştirme önlemleriyle birlikte yaptığı eylemi sonlandırma teklifini oyladı. Referandum beyaz oyların ezici üstünlüğüyle sonuçlandı. Türk-iş Genel Merkezi önündeki sandıkta kullanılan bin 282 oyun tamamı beyaz yani "sendikal mücadeleye devam" yönünde çıktı. Diğer illerdeki sonuçların yarın yapılacak Tekgıda-iş Başkanlar Kurulu toplantısında yapılacak değerlendirmeden sonra açıklanacağı, ancak oyların tamamına yakınının "evet", yani sendikanın desteklenmesi yönünde çıktığı bildirildi.


"Barışçıl eylemlerimiz kararlılıkla devam edecek"

Tekgıda-İş Genel Başkan Danışmanı Servet Budak, sayımın tamamlanmasından sonra yaptığı açıklamada, Tekel işçilerinin referandumda tercihlerini eyleme devamdan yana kullandığını ifade etti. Türk-iş Genel Merkezi önünde de bin 282 oy kullanıldığını ve tamamının "beyaz" çıktığını kaydeden Budak, beş işçinin de rahatsızlıkları dolayısıyla geç kaldığı için oy kullanamadığını vurguladı. Budak, 23 gündür Tekgıda-iş sendikasının direnişinin sorgulandığını, iktidar ve hükümet temsilcileri tarafından manipüle edilmeye çalışıldığını buna karşın işçilerin mücadeleden direnişten yana tercih yaptığına işaret etti. Budak bütün işçilere sendika ve konfederasyon adına teşekkür etti. Bugüne kadar yapılan istismar ve kışkırtmaların bu referandumla yanıt bulduğunu söyleyen Budak barışçıl ve kararlı bir şekilde sonuç alana dek mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Genel Başkan Danışmanı Budak'ın konuşması sırasında işçiler hep bir ağızdan "Kavga bitmedi, yeni başlıyor" sloganları attılar.

Tekgıda-iş sendikasının referandum sonuçları yarın saat 11.00'de Türk-iş Genel Merkezi'nde yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak. Eylemlerin bundan sonraki yol haritası da duyurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler