Reyhanlı'da korkutan bomba alarmı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye plakalı bir otomobilin altında bulunan paketten bomba düzeneği çıktı.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 15:04
Abone Ol google-news

Reyhanlı İlçesi'nin Bağlar Mahallesi'nde Çifte Minareli Cami'nin de bulunduğu Mimar Sinan Caddesi'nde Suriye plakalı bir otomobilin altında şüpheli bir paket olduğu ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, caddeye güvenlik şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapatıp bomba imha uzmanı çağırdı.



Bu sırada cuma namazı için camiye gelen vatandaşlar da tanık oldukları olay hakkında yetkililere bilgi verdi. Gelen uzman ekip, otomobilin altına gönderdikleri robot ile paketi kontrollü bir şekilde imha etti.

Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, bombayı bırakan kişinin kimlik ve eşkalini belirlemek için geniş çaplı bir araştırma başlattı. Ayrıca il genelindeki tüm güvenlik birimleri de uyarıldı.

BİR AY ÖNCE DE BOMBA BULUNMUŞTU

11 Şubat 2013'te 18, 11 Mayıs 2013'te de 52 kişinin ölmesine neden olduğu iki ayrı bombalı saldırının hedefi olan Reyhanlı İlçesi'nde geçen 1 Mart'ta da Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından 40 yaşındaki Yusuf El Hasan'ın Suriye plakalı otomobilinin altına 2 bomba bırakılmış, devriyede olan polisin dikkati sayesinde fark edilen bomba, robot yardımıyla kontrollü olarak imha edilmişti.

VALİLİK: PATLAYICI, EL YAPIMI

Hatay Valiliği, Reyhanlı'da bir otomobilin altında bulunan bombanın imha edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bombanın el yapımı olduğu belirtilen valilik açıklaması şöyle: "Saat 13.00 sıralarında Reyhanlı İlçesi'nde güvenlik birimlerine yapılan ihbar ile Bağlar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan Suriye uyruklu C.D. isimli şahsa ait Suriye plakalı bir aracın altında patlayıcı madde bulunduğu bildirilmiştir. Olay yerine giden güvenlik güçleri tarafından güvenlik çemberi oluşturulmuş, olay yerine gelen bomba imha ekiplerinin müdahalesi ile uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı madde kontrollü olarak saat 15.10'da etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu patlayıcının Suriye içindeki muhalif grupların kendi aralarındaki ihtilaflara bağlı olarak yerleştirildiği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili olarak adli ve idari tahkikat devam etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler