Roma'da Auschwitz yöntemleri

Belediye zabıtalarının, çoğu Afrikalı seyyar satıcılara taktığı numaralı bilezikler sendikaların tepkisini çekti. "Roma'da Auschwitz yöntemleri uygulanıyor" diye tepki veren Cgil bugün herkese bilezik dağıtacak.

Yayınlanma: 28.05.2011 - 10:25
Abone Ol google-news

Roma Belediyesi’nde görevli zabıtaların başkentin merkezinde ünlü markaların taklitlerini satan seyyar satıcılara numaralı bilezik takması tepki çekti. İtalya Genel İşçi Konfederasyonu Cgil, Roma Belediyesi’nin başlattığı uygulama konusunda yaptığı açıklamada, “Başkentte Auschwitz kampı yöntemleri uygulanıyor” dedi.

Geçen salı günü Roma’da İspanyol Meydanı’nda 70 dolayındaki seyyar satıcıya takılan plastik bilekliklerin her birinin üzerinde satıcının kimliğini belli eden bir numara yazılı olduğu dikkat çekti.

Roma belediyesi yetkilileri, gelen tepkiler üzerine seyyar satıcıların ne tür objeler sattıklarını saptamak amacıyla bu uygulamayı denediklerini savundular. Ancak çoğu Kuzey Afrikalı seyyar satıcı, kendilerine suçlu gibi davranıldığını öne sürerek belediyenin uygulamasını eleştirdi.



Ticaret derneklerinden Roma belediyesine alkış

Muhalefet partileri bu tür uygulamaların Nazi Almanyası’nda III. Reich döneminde yapıldığına dikkat çekerek kaygı duyduklarını dile getirirken, ticaret dernekleri yaptıkları ortak açıklamada bu uygulamayı alkışlayarak Roma belediyesine destek verdiler.

Roma Belediyesi’nde görevli zabıta birliklerinin başkanı Stefano Napoli ise Afrikalı seyyar satıcıların kesinlikle aşağılanmadığını öne sürerek, “Seyyarlara yeni doğan bebeklere hastanelerde takılan plastik bilekliklerden taktık” diye konuştu. Faşist bir geçmişi olduğu bilinen Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno da bileklik operasyonunu savundu.

Bangladeşli Nizan: Parmak izimi de aldılar


Bangladeşli 28 yaşındaki seyyar satıcı Uddin Nizan, numaralı plastik bileklikle kendisini suçlu gibi hissettiğini dile getiriken zabıtanın parmak izini de aldığını anlattı. Nizan, açlıktan ölmemek için bundan böyle gül ve meşrubat satacağını söyledi.

Roma Ticaret Birliği’ne başkanlık eden Cesare Pambianchi bileklik operasyonunun ilk aşamada itici görünse de ünlü markaların sahtelerini satan seyyarlarla mücadelede etkili bir uygulama olduğunu savundu.

Sendikaların bugün göçmen vatandaşların haklarına sahip çıkmak amacıyla Roma’da yapacakları gösteride Roma Belediyesi’nin başlattığı uygulamayı protesto etmek için herkese bilezik dağıtacakları belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler