RTÜK: İsrail medya terörü uyguladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İsrail'in masum insanları hukuksuz bir şekilde katletmekle kalmadığını, medya terörü de uyguladığını belirterek, İsrail'in gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla uyguladığı medya karartmasının da vahim saldırının bir başka boyutunu oluşturduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 09:13
Abone Ol google-news

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail tarafından Gazze'ye yardım konvoyuna uluslararası sularda yapılan saldırı ve bu saldırı sonucunda masum insanların hayatlarını kaybetmesinin Türkiye'de ve tüm dünyada derin üzüntü ve infial yarattığı ifade edildi. İsrail'in gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla uyguladığı medya karartmasının da vahim saldırının bir başka boyutunu oluşturduğu dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Çoğulcu demokrasilerde haber alma özgürlüğü, medyanın haber ve görüşleri yaymasının yanı sıra toplumun da kendisini ilgilendiren konularda bilgilendirilmesini ve haber alabilmesini kapsar. Demokratik hak ve özgürlüklerin kesintiye uğradığı kriz zamanlarında da toplumun haber alma hakkının korunması esastır.

Modern dünyanın ifade ve haber alma hakkına verdiği öneme ve bu hakkın korunmasına yönelik aldığı bütün önlemlere rağmen, İsrail'in, insanların ifade ve haber alma haklarını kasten çiğnediği, hatta bunu zorba uygulamalarını gözlerden gizlemek için sistematik olarak gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu bağlamada yaşanan vahim olayda tutuklananlar arasında gazetecilerin bulunması da kabul edilemez bir uygulamadır. RTÜK olarak İsrail'in bu tutumunu kınıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler