Rum basınından eleştiri

Famagusta gazetesi, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın doğalgaz aramaya başlamasıyla aynı zamanda büyük bir hava tatbikatı yapmayı planladığını yazdı.

Yayınlanma: 21.08.2011 - 12:31
Abone Ol google-news

Rum Famagusta gazetesi, "Türk tatbikatı Güney Kıbrıs'ın sondaj çalışmasıyla aynı zamana denk geliyor" başlıklı haberinde, Türkiye'nin Rumların doğalgaz aramaya başlamasıyla aynı zamanda büyük bir hava tatbikatı yapmayı planladığını öne sürdü.

Politis gazetesine dayandırılarak yapılan haberde, analistlerin Ankara'nın ABD şirketi Noble Enerji'nin sondaj yapacağı yere yakın bir bölgeye savaş gemileri ve uçakları göndereceğine inandıklarına dikkat çekildi.

Yunanistan'daki jeopolitik analistlerin ise, "Ankara, son gelişmelerde uç noktalarda öfke gösteriyor ve Ankara'nın girişimleri bölgede gerilim yaratacak. Tansiyonun yükselmesine rağmen, sondajı yapan Noble Enerji Türk tehdidine karşı kaygı duymuyor" dediği belirtildi.
Gazete, Ticaret Bakanlığı'nın planlarına göre, Güney Kıbrıs'ın Ekim'de Münhasır Ekonomik Bölge'de doğalgaz aramaya başlayacağını hatırlatarak, Phileleftheros gazetesine göre, Türk donanmasının ve hava gücünün 15 Eylül'de Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde tatbikat yapmayı planladığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler