Rusya, uçaklarında helal yiyecekler verecek

Rus havayolları uçaklarının başta ulusal hava şirketi Aeroflot olmak üzere 1 Ocak 2016’dan itibaren yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında helal yiyecekler de vermeye başlayacağı belirtildi.

Yayınlanma: 31.12.2015 - 11:35
Abone Ol google-news



Rusya Müslüman İşletmeciler Birliği (APM), Rus havayolu şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı seferlerine helal yiyecek göndermeye başladı. Uzmanlar helal yiyecek sektörünü "Geleceği açık ihracat sektörü" olarak değerlendirdi.

APM Başkan Yardımcısı Aydar Şagimardanov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Helal yiyecekler öncelikle 'Aeroflot' havayolu şirketinin tüm uçaklarında servis edilecek. Bu hizmet 1 Ocak 2016'da başlayacak" ifadesini kullandı.

Şagimardanov, Rusya'da helal yiyeceğin "Çok büyük bir pazar" olduğunu belirterek, "Fakat deniz yolculuğunda helal yiyecek servisi bulunmuyor" dedi.

Öte yandan, Rusya Müftüler Konseyi Uluslararası "Helal" Standardizasyon ve Belgelendirme Merkezi Genel Müdürü Aydar Gazizov, toplu taşıma araçlarında servis edilen yiyeceklere helal ürünleri dahil etmek için uzun süredir uğraştıklarını belirtti. Yolcu taşımacılığıyla uğraşan şirketlerin her zaman bu inisiyatifi anlamadığını söyleyen Gazizov, "Domodedovo havalimanının business salonunda helal ürünlerin satın alınabileceği bir makine var. Fakat bu çok küçük bir segment, bu makine ortak salon da bile durmuyor. Havalimanlarında mescitler var bu bile iyi. Yakında yiyeceklere de geçeceğimizi düşünüyorum. Şu anda helal ürünlerin menülere eklenmesi için aktif çalışmalar sürdürülüyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon