Rusya'da ilk siyahi siyasetçi

Rusya'da yapılacak yerel seçimlerde aday olduğunu açıklayan Afrika doğumlu Joaquim Crima, bu ülkede ilk siyahi siyasetçi olma yolunda adım attı.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 08:50
Abone Ol google-news

Rusya'nın Güneyindeki Srednyaya Ahtuba'da yaşayan ve geçimini karpuz satarak sağlayan Afrika doğumlu Joaquim Crima, Sky News'a verdiği demeçte, yaşadığı bölgede sefil bir hayat sürdüklerini, bunu değiştirme amacında olduğunu söyledi.

Kendisini meyve tezgahının önünde bulan Sky News muhabirine, önce kıyafetini değiştirmek istediğini söyleyen ve bir süre sonra evinden, üzerindeki takım elbise ve elinde evrak çantasıyla çıkan Crima, seçim kampanyasının çok iyi geçtiğini, kapıyı her çaldığında gülümsemeyle karşılandığını belirtti.

Sadece bir karpuz satıcı olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden ve çok daha geniş bir vizyona sahip olduğu mesajını veren Crima, insanların ön yargılarını yenmeleri halinde, birçok açıdan yokluk çeken bölgedeki sorunların üstesinden gelebileceğini söyledi.

Ermeni karısıyla birlikte yaşadığı Srednyaya Ahtuba'da insanların sevgisini ve saygısını kazandığı açıkça belli olan Crima, kampanya sürecinde artan desteğe rağmen bazı zorluklarla karşılaştığını, adaylığını çekmesi için kendisine para bile teklif edildiğini kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama'dan ilham aldığını söyleyen Crima, "Bana hiç şansım olmadığını, adaylığımı çekmem halinde para vereceklerini söyleyenler oldu. Benim cevabım ise 'Kaybedeceğimden eminseniz bana niye para veriyorsunuz' oldu. Halkın karar vermesini istiyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler