Rusya'da özgür internet eylemi

Moskova'da yüzlerce kişi Telegram başta olmak üzere, internet servislerinin serbest kalması için toplandı.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 17:40
Abone Ol google-news

Ruslar 15 gün içinde ikinci kez sokağa döküldü. Geçtiğimiz ay Rus yetkililer popüler mesajlaşma servisi Telegram'ın kullanımını engelleme kararı almıştı. Moskova'da yüzlerce kişi Telegram başta olmak üzere, internet servislerinin serbest kalması için toplandı.

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericiler, internet sansürüne karşı renkli pankartlarla yürüdü. Bazı eylemciler Telegram'ın simgesi olan kağıttan uçakları gökyüzüne fırlatırken, bazıları da üzerinde #yeter yazan balonları polislere doğru havalandırdı.

Muhalefet kanadından Mikhail Kasyanov, "Yetkililer, gizli mesajlarımızı ve özel hayatlarımızı ele geçirmek istiyor. İnternet hepimiz için var olan temel bir özgürlüktür. Bunun olmasına izin veremeyiz." dedi.

Telegram, Rus devletine kullanıcıların şifreli mesajlarına erişim izni vermeyi reddettikten sonra, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’nun (Roskomnadzor) kararıyla 16 Nisan'da engellenmişti. Geçtiğimiz ay İran da Telegram'ı engelleyen ülkeler arasına girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon