Ryuichi Sakamoto'ya Vizyon Ödülü

Ünlü Japon besteci Ryuichi Sakamoto, Locarno Film Festivali'nin Vizyon Ödülü'ne layık bulundu. Festival 5-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Yayınlanma: 24.02.2020 - 16:39
Ryuichi Sakamoto'ya Vizyon Ödülü
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü Japon besteci ve sanatçı Ryuichi Sakamoto bu yıl 73. kez düzenlenecek olan Locarno Film Festivali'nin Vizyon Ödülü'nü alacak. Her yıl kamera arkasındaki çalışmalarıyla sinema sektörüne önemli katkılarda bulunan yaratıcı kişilere verilen Vizyon Ödülü'ne layık bulunan Sakamoto, kariyeri boyunca Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Pedro Almodovar, Alejondro Gonzalez Inarritu gibi önemli yönetmenlerin filmlerini müziklerini bestelemmiş ve bir Oscar, iki Altın Küre ve bir de Grammy ödülü almıştı. 

'SON İMPARATOR' İLE OSCAR ALMIŞTI

Sinemadaki kariyerine Nagisa Oshima'nın "Merry Christmas Mr. Lawrence" adlı filmiyle başlayan Ryuichiş Sakamoto bu filmin müziklerini bestelemekle kalmamış, aynı zamanda filmde bir de rol üstlenmişti. Bu filmin müzikleriyle BAFTA ödülü alan Sakamoto bundan dört yıl sonra Bertolucci'nin unutulmaz filmi "Son İmparator" ile hem Oscar hem de Altın Küre kazandı. Üç yıl sonra bir başka Bertolucci filmi olan "Çölde Çay" ("The Sheltering Sky") ile ikinci Altın Küre ödülünü aldı. 

Yakın dönemde Luca Guadagnino'nun kısa filmi "The Staggering Girl", Aklice Winocour imzalı "Proxima" gibi filmlerin müziklerini besteleyen Sakamoto'nun şimdilik son filmi olan "Minamata" (Andrew Levitas) şu sıralar devam eden Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.

ÖDÜLDEN ÖNCE CANLI PERFORMANS

Ryuichi Sakamoto ödülünü 6 Ağustos 2020'de İsviçre'nin Locarno kentinde düzenlenen festival kapsamında Piazza Grande'de yapılacak törenle alacak. Aynı gün erken saatlerde ise Yasujiro Ozu'nun unutulmaz filmi "Woman of Tokyo" (1933) eşliğinde canlı ve doğaçlama bir piyano performansı sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler