Sağlam'ın 8 yıllık eğitim açıklamasına tepki

CHP eski Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam'ın 8 yıllık kesintisiz eğitimin "çağdışı" olduğu yönündeki açıklamasına tepki göstererek "Sayın Salam sözlerini geri almalı ya da o komisyondan ayrılmak için gereğini yapmalıdır" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2009 - 11:18
Abone Ol google-news

CHP eski Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, yaptığı yazılı açıklamada Sağlam'ın "Dünyada kesintisiz eğitim yok. Eğitim kesintisiz olmaz. Kesintisiz çağdışı. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir" açıklamasını yaptığını anımsatarak geçmişte Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı da yapmış olan Sağlam'ın öğretim birliği yasasını içine sindiremediğinin görüldüğünü ifade etti.

"Bakanlığı sırasında her meslekten kişiyi öğretmen yaparak öğretmenlik mesleğini ve eğitimi yaralayan Sayın Sağlam, bir yerlere göz kırpmak, bakan olmak için mi bu açıklamaları yapıyor, gerçekleri çarpıtıyor bilmiyoruz" diyen Gazalcı, Sağlam'ın 8 yıllık kesintisiz eğitimi yalnızca 28 Şubat ürünüymüş gibi göstermesini de eleştirerek kesintisiz eğitimin iptali için Necmettin Erbakan'ın Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın reddedildiğini anımsattı. Gazalcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sayın Mehmet Sağlam'ın açıklamasının tam tersine çağdaş ülkelerin tümünde eğitim pozitif bir bütünlük içindedir. Bilimsel eğitim dinsel eğitimle bölünmez. Kesintisiz eğitim eski bakanın ileri sürdüğü gibi çağdışı değil, çağdaş, bilimsel bir anlayışın ürünüdür. Daha da ötesi laik, Cumhuriyet eğitimin temelidir. Osmanlı'daki eğitim ikiliği bunun için Cumhuriyetin başında giderildi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığını üstlenen Sayın Sağlam sözlerini ya geri almalı ya da o komisyondan ayrılmak için gereğini yapmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler