Sağlıkçılardan yükselme sınavı talebi

Türk Sağlık-Sen, tüm idari kadrolarda görev yapan memurları kapsayacak şekilde görevde yükselme sınavı yapılması istemiyle Sağlık Bakanlığına başvurdu.

Yayınlanma: 08.03.2011 - 11:22
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen'in açıklamasına göre, başvuru yazısında, 24 Temmuz 2010'da hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı, şube müdürü, veri hazırlama kontrol işletmeni (VHKİ) ve şoför kadroları için görevde yükselme sınavı yapıldığı hatırlatıldı. Sınav sonuçlarına göre 70 puan üzerinde alan bazı personelin boş kadrolara yerleştirme işlemlerinin halen yapılmadığına dikkat çekilen başvuruda, diğer idari kadrolarda görev yapan personelle ilgili sınav yapılmayarak mağduriyete sebebiyet verildiği belirtildi.

Başvuruda, en kısa sürede tüm idari kadrolarda görev yapan personeli kapsayacak bir sınav yapılarak personelin bu konuda yaşadığı mağduriyete son verilmesi talep edildi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2010 yılında yapılan sınavda VHKİ kadrosunu almak için sınava giren 6 bin kişiden sadece 826'sının 70 puan barajını geçebildiğini, 2 bin kadrodan bin 184'ünün boş kaldığını hatırlattı.

Diğer unvanlar için de benzer bir durum yaşandığını kaydeden Kahveci, değerlendirmesinde, ''Yıllardır memuriyette yükselmeyi bekleyen çalışanların taleplerine bakanlık cevap vermeli ve en kısa zamanda sınav yapmalıdır. Sınav soruları çalışanlar göre uygun hazırlanmalı, çalışanların ikinci bir mağduriyet yaşamasının önüne geçilmelidir'' görüşüne yer verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler