Şahin, AP raporunu değerlendirdi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen Türkiye Raporu'nun ''kulaktan dolma bilgilerle hazırlanmış olduğunu düşündüğünü'' söyledi.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 14:04
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Eskipazar ilçesinde kaymakamlığı ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Japonya'da daha önce yaşanmamış şiddette deprem meydana geldiğini, bundan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Şahin, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen Türkiye Raporu'na ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de şunları söyledi:
''Ben orada oylanan Türkiye ile ilgili karar tasarısının kulaktan dolma bilgilerle hazırlanmış olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa Birliği yetkilileri, çok sık sık şekilde şunu ifade ederler, 'yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı son derece önemlidir, dikkatli olunmalıdır' diye bizi zaman zaman özellikle yargı alanıyla ilgili müzakere süreçlerinde hep uyarma ihtiyacını duymuşlardır. Şimdi bir yargısal faaliyetten dolayı yargı dışındaki kurumları suçlayan böyle bir karar tasarısını çelişki olarak değerlendiriyorum. Tarafsız ve bağımsız olan Türkiye'deki hakim ve savcılar bir takım kişilerle ilgili yargısal faaliyette bulunuyorlar, soruşturma açıyorlar ve tutuklama kararı veriyorlar. Bu tamamen yasama ve yürütme organının da dışında yargının bir faaliyetidir. Avrupa Birliği, 'yargının içine karışmayın, müdahale etmeyin, talimat vermeyin, yargı bağımsızdır' diyor. Bir taraftan da yargının bu faaliyetinden dolayı Türkiye'yi yönetenleri siz sorumlu tutuyorsanız, burada bir çelişki var. Hakimler ve savcılar ellerindeki yasa ve mevcut delil durumuna göre görevlerini yapıyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda görev yapan milletvekillerinin de bu gerçeği bilmelerini, konunun detaylarını iyice inceleyerek bunu değerlendirmelerini kendilerine tavsiye ediyorum.''

Bir takım gazete haberlerine, köşe yazarlarının yorumlarına bakarak Türkiye hakkında bir karar tasarısı hazırlanırsa bunun ağırlığının olmayacağını ifade eden Şahin, ''Ne de ciddi olarak karşılanan karar tasarısı olur. Ben bunu böyle değerlendiriyorum'' dedi.
Kaymakam Mevlüt Şekerci'den çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Şahin, suyu ve yolu olmayan köy bulunup bulunmadığını sordu. Kaymakam'dan bütün köylerde su ve yolun olduğunu öğrenen Şahin, Şeker'e plaket takdim etti.

Daha sonra Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş'ı ziyaret eden Şahin'e, başkan, Eskipazar Belediyespor'un Mehmet Ali Şahin yazılı 78 numaralı formasını hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon