Şahin, Erdoğan'a destek verdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, YSK'nin, Danıştay kararına dayanarak, kapatılan 862 belde belediyesine yerel seçime girme izni vermesi ile yüksek yargı içinde başlayan tartışmaları değerlendirdi. Şahin, Başbakan Erdoğan'a destek verdiğini belirterek, "Meclis'in çıkardığı yasaları Anayasa Mahkemesi denetler. Bunun dışında, karar verme yetkisi başka kurumların işi değil" dedi.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 10:02
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Danıştay'ın kararı doğrultusunda, YSK'nin kapatılan 862 belde belediyesine yerel seçime girme izni vermesiyle başlayan tartışmalara sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YSK'nin kararına karşı tepkilerine destek verdi.

Şahin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararları herkesi, dolayısıyla diğer yargı organlarını da bağlar. Meclis'in çıkardığı yasaları denetleme görevi Anayasa Mahkemesi'ne aittir" dedi.

Şahin, Kişi ve kurumlar olarak, Anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar içinde kalmaya ne kadar özen gösterilirse; Türkiye'de yaşanan sorunların da en asgariye ineceğini savundu. Şahin, bu çerçevede Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmelerine katıldığını belirterek "Bu tartışmayı fazla sürdürmek gereksiz. Adalet Bakanı olarak bu tartışmanın tarafı olmam. Sayın Başbakanın yaptığı değerlendirmelere de katılıyorum. Çünkü Meclis'in çıkardığı yasaları Anayasa Mahkemesi denetler. Bunun dışında yasaları değerlendirerek, yorumlayarak karar verme yetkisi başka kurumların işi değil" dedi.

Anayasa Mahkemesi kararlarının herkesi bağladığını, diğer yargı organlarını da bağladığını ifade eden Şahin, "Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda hareket etmek bizim ve herkesin görevidir" diye konuştu.

Şahin, başka bir soru üzerine, "YSK'nın değerlendirmeleri takdirinde itiraz eden belediyelerin tamamı dava etmesi durumunda seçimlere girebilir. Meclis herhangi bir yasa çıkarmadığı durumunda da bu belediyeler bundan sonraki seçimlere de girebilir" şeklinde anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler