Şahin'den YAŞ yorumu

TBMM eski Başkanı ve AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ''Gerginlik beklentilerine rağmen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) büyük bir olgunlukla sonuçlandı'' dedi.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 14:46
Abone Ol google-news

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığındaki toplantıya katılmak için geldiği Karabük'te, bir gazetecinin YAŞ kararlarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, şöyle konuştu:
''YAŞ toplantıları her zaman ilgi odağı haline gelmiştir. Kim emekli olacak, kim kuvvet komutanı olacak ve hatta acaba bir olay çıkacak mı bir gerginliğe yol açacak mı diye hep merak konusu olmuştur. Bu yıl yapılan YAŞ, başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere 3 kuvvet komutanımızın emekliliklerini istemeleri nedeniyle Türkiye'nin bir numaralı gündemine oturdu. Türkiye'de artık demokrasi kurumsallaştı. Her kişi ve kurum anayasal sınırlar içerisinde hareket etmenin gereğini ve lüzumunu gördü. Gerginlik beklentilerine rağmen YAŞ büyük bir olgunlukla sonuçlandı. Yeni kuvvet komutanlarımız, yeni ordumuzun komutanları bu YAŞ ile belirlenmiş oldu. Bu sorun gibi görünen YAŞ'ın büyük bir olgunlukla sonuçlanmış olmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakan'ın ve tabii yeni Genelkurmay Başkanımız olmak üzere kuvvet komutanlarımızın çok dirayetli tutumlarının önemli rol oynadığını düşünüyorum. Türkiye düne göre şimdi çok daha demokrasisi güçlü bir ülke haline gelmiştir. Bu yeni durumun ülkemiz için ve demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler