Sahte e-posta zanlısı serbest bırakıldı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ü.Y, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 19.05.2011 - 08:03
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Ü.Y, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından sorgulandı.

Ü.Y. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusu 40 dakika süren ve 2 sayfalık ifade veren Ü.Y'nin, sorgusunda, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği ve Bakan Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye herhangi bir elektronik posta göndermediğini iddia ettiği öğrenildi.

Öte yandan çek suçu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Ü.Y, buna ilişkin olarak Ankara Adalet Sarayı'nda nöbetçi savcıya ifade veriyor.

Sabıkalı çıktı


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınarak, serbest bırakılan Ü.Y'nin poliste ''tehdit'', ''dolandırıcılık'' ve ''evrakta sahtecilik'' suçlarından kaydının bulunduğu bildirildi.

''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ü.Y, 21 Kasım 2009'da komşusu A.Ç'nin, 2 yaşındaki oğluna hakaret ettiği, uyarması üzerine de kendisine silah göstererek tehditte bulunduğu yönünde Sancaktepe Polis Merkezine şikayette bulunması üzerine gözaltına alındı.

Ayrıca Ü.Y'nin üvey babası Beyti Y'nin 27 Temmuz 2010'da Sancaktepe Polis Merkezine başvurarak, üvey oğlunun çiftliğindeki 7 cins Amerikan ineği, 26 tane koyun ve 1 keçisini çaldığı iddiasıyla şikayette bulunduğu ve aranmaya başlanan şüpheli hakkında 20 Eylül 2010 tarihinde bir kez daha gözaltı işleminin uygulandığı öğrenildi.

Polis merkezinde bu konuya ilişkin ifadesi alınan Ü.Y, ''Babamla hayvanların satışı konusunda anlaşmıştık. Babam parayı beğenmeyince anlaşmayı bozdu. Ayrıca bu hayvanlar bana ait'' dediği bilgisi alındı.

Emniyette ''evrakta sahtecilik'' suçundan da kaydı bulunan şüphelinin, bu olaylara ilişkin olarak yasal işlemlerin yapılmasının ardından serbest kaldığı öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler