Şam'da bombalı saldırı: 12 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yayınlanma: 29.10.2012 - 11:55
Abone Ol google-news

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, başkentin Jaramana bölgesinde meydana gelen patlamada 41 kişinin de yaralandığını söyledi. Patlamanın bölgede ağır hasara yol açtığı gelen haberler arasında. Suriye'de 4 günlük Kurban Bayramı süresince ateşkes kararını kabul eden tarafların, süreç başlar başlamaz kararı ihlal etmeleri sonucu çıkan çatışmalarda ve Esad güçlerinin operasyonlarında bayramın ilk üç günü 320 kişi öldü.

 

Kendi hava savunma sistemlerini bombaladılar

Suriye'de Esad'a bağlı güçlerin, muhaliflerin eline geçmemesi için Türkiye sınırı yakınlarındaki kendi hava savunma sistemlerini bombaladığı öğrenildi. Suriye ordusu ile muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı İdlip'e bağlı Allani ve Düveli köylerinde Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü büyük oranda ele geçirdi.

Köylerin üst bölgelerinde yer alan Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin, Esad'a bağlı güçler tarafından bombalandığı gözlendi. Ordunun, hava savunma silahlarının muhaliflerin eline geçmemesi için bombaladığı öğrenildi. Allani ve Düveli köylerinin kırsal alanlarından yükselen dumanlar Hatay'ın Altınözü ilçesi Hacıpaşa Beldesi'nden de görülüyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon