Sanatçı Evcimen’e Erdoğan’a hakaretten hapis

Malatya’nın Arguvan ilçesinde 2014’te düzenlenen Türkü Festivali’nde sahne alan sanatçı Kutsal Evcimen'e Erdoğan'a hakaretten hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 18.03.2016 - 17:36
Abone Ol google-news

<video:111783>

 

Malatya’nın Arguvan ilçesinde 2014’te düzenlenen Türkü Festivali’nde sahne alan sanatçı Kutsal Evcimen, “ Berkin’lerimizi, Ali İsmail’lerimizi, Abdullah’larımızı, nice canlarımızı kaybettim. İşte biz bu türküyü söylemek için buraya geldik. Çünkü aslında bu türkü yaşanılan haksızlıkları o kadar güzel bir dille anlatıyor ki, bu türküyü söyleyen kişi Âşık Kul Fakir kendi halinde biri. Ama bu ülkeye Başbakan, Cumhurbaşkanı olmuş bir insan bile derdini tatlı dille anlatamıyor. Bize bağırıyor, küfrediyor. Bizi eziyor. İşte insan ne demek bu türküden sonra bir daha düşünün” dedi. 

Bu sözleri nedeniyle Evcimen hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.  Malatya 2. Asliye Ceza Mahkamesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Evcimen’e Erdoğan’a hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasını geri bırakılarak ceza ertelendi.   Evcimen ile birlikte sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Sinan Güngör ise beraat etti.. Evcimen’i avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler