Sanayi kuruluşları bu projede yarışacak

Marmara Bölgesi'ni kapsayacak olan ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının değerlendirmeden geçirileceği 'Sektörel Performans Değerlendirme' projesinin tanıtım toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 17.11.2014 - 20:24
Abone Ol google-news

PwC Türkiye, CNN Türk, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Doğu Marmara ABİGEM A.Ş'nin ortaklaşa organize ettiği 'Sektörünüzdeki yerinizi öğrenmek ister misiniz?' sloganıyla düzenlenen '2014 yılı Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Oganizasyonu' projesinin tanıtım toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) Meclis Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Ayhan Zeytinoğlu ve SATSO yönetimi katıldı.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul toplantıda yaptığı konuşmada projenin daha önceki yıllarda 5 ili kapsayacak şekilde başlatıldığını ve bu yıl toplam 14 ildeki sanayi kuruluşlarının projeye dahil edildiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Tüm yatırımcıların en çok tercih ettikleri ülkemiz gerçekten ülke ekonomimize büyük bir güç katıyor. Marmara bölgemizde bütün güzellikler mevcut. Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşma yolunda biz bir ve beraber yürüyoruz. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonumuzla, firmalarımızın kendilerini kendi sektörlerinde kıyaslayabilmelerini sağlamayı, sektörlerinde avantaj sağlayan ya da iyileştirme yapmaları gereken konuları tespit ederek rekabet güçlerini arttırmayı amaçlıyor, özellikle KOBİ'lerimizin dünya şirketi olmalarının önünü açmayı hedefliyoruz. Çünkü firmalarımız büyürse, ekonomimiz büyür, şehirlerimiz daha da gelişir, kalkınmamız yükselir ve hedeflerimize daha çabuk ulaşırız."

Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da bir açıklama yaparak, yapılacak olan proje için son başvuru tarihinin 28 Kasım olduğuna dikkat çekerek bölgedeki sanayi kuruluşlarına çağrı yaptı. Zeytinoğlu, projeye katılan sanayi kuruluşlarının değerlendirmeler sonunda ödüllendirileceğini belirterek, başarısız sayılan kuruluşlara da eskiklerinin bildirilmesi yönünde bildiri gönderiileceğini hatırlattı. Zeytinoğlu, "Marmara bölgesindeki firmaların kendi konsantre oldukları yerlerde öne çıkanların da ödüllenmesi gibi bir çabamız var. Burada MARKA vasıtasıyla odalarımızla zaten olan işbirliğini biz arttırdık. Bizim bu üründe başvuur tarihimiz 28 Kasım. Toplantının organizasyonu da 18 Aralık tarihinda yapacağız. Bizim burada amacımız kendilerini sektöründe önde gören firmaların bu yarışmaya katılması" diye konuştu.

Çok sayıda kuruluşun ortaklaşa organize ettiği Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu kapsamında, 14 ilde bulunan sanayi kuruluşları ve firmalar başvuruları sonrasında jüri tarafından değerlendirmeye alınacak. Yapılacak olan bu değerlendirmenin ardından başarılı sayılan kuruluşlar ödüllendirilecek. Projenin sponsorluğunu ise CNN Türk, Kocaeli Sanayi Odası, ABİGEM, PWC, ve MARKA yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler