Sandığa kan bulaştı! Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Erdoğan oy vermesinin ardından; Malatya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin, "Olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi" diye konuştu.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 13:50
Abone Ol google-news
<video:1322341>

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konuttan saat 13.50'de Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, okula girişinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile "3300" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Emine Erdoğan'ın oy zarfını sandığa atmasının ardından Erdoğan, kabine geçerek oyunu kullandı ve zarfı sandığa attı.

Malatya açıklaması

Erdoğan oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle sabah yeni başlayan Malatya'daki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı. Tabii bu konuda Adalet, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak gerekli tüm soruşturmaları yapıyorlar. Bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Fakat bu durumu partiler arası bir adeta sorgulamaya bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözleri çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki seçimler bitene kadar herhangi bir durum olmamasıdır. Aldığım bilgileri göre şu ana kadar iyi gidiyor. Belli bir yere kadar İstanbul;'da belli bir yerden sonra basın toplantısı yapıp Ankara'ya geçeceğim."

<haber-yatay:1321850>

Ne olmuştu?

Malatya'da sandık başında çıkan kavgada 2 kişi yaşamını yitirmişti. Saadet Partisi Genel Başkanı temel Karamollaoğlu hayatını akybeden görevlilerin Saadet Partili olduklarını belirterek, "Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" diyerek tepki göstermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler