Sarıgül hüngür hüngür ağladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Belediyeler Yasası kapsamında Şişli'den Sarıyer'e bağlanması gündemde olan Ayazağa Mahallesi'nde yurttaşlarla buluştu. Bir yurttaşın, "Ayıramayacaklar bizi. Seviyoruz sizi. Sınırları ayırabilirler ama gönülleri ayıramazlar" sözleri Sarıgül'ü ağlattı.

Yayınlanma: 14.11.2012 - 11:36
Abone Ol google-news

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM’de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayını bekleyen Belediyeler Yasası kapsamında Şişli’den Sarıyer’e bağlanması gündemde olan Ayazağa Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi. Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinde, 18 Kasım Pazar günü referandum yapmaya hazırlanan Sarıgül, yurttaşların Sarıyer’e bağlanmak istemediklerini söylemeleri üzerine göz yaşlarına boğuldu. Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanan Şişli Belediyesi, referandum sonucunu da dilekçeye ekleyecek.

Sarıgül, Ayazağa Meydanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada “Gece yarısı alınan karar... İyi bir mantık değildir. Adil bir mantık değildir. Bu doğru olmamıştır. Büyükşehirler yasasının içerisinde iki tane mahallenin bir başka ilçeye bağlanması, bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını Pazar günü yurttaşlarımız sandık başına giderek temizleyeceklerdir. Ayazağa Mahallesi'nin Şişli’de kalması konusunda bir ısrarının olmadığını" söyleyen Sarıgül, şöyle konuştu: “Kalsın diye bir şey söylemiyorum. Öyle bir şey de söylemem. Ben yurttaşlarımın özgür iradesine saygı gösteririm. Yurttaşlarımın yüzde 70’i Pazar günü ‘evet biz Sarıyer’e bağlanmak istiyoruz’ derse başımın üzerinde yeri var. Ben padişah değilim, benim görevim padişah ve diktatörlere karşı mücadele etmek.”

Çevrede toplanan yurttaşların çoğununun Sarıyer’e bağlanmak istemediklerini söylemesi üzerine duygulu anlar yaşayan Sarıgül, bir kişinin “Ayıramayacaklar bizi. Seviyoruz sizi. Siz bir haftadır ağlıyorsunuz. Ağlayacak olan biziz. Ne yaptınız, hırsızlık mı yaptınız? Rüşvet mi aldınız? Sınırları ayırabilirler ama gönülleri ayıramazlar” sözleri üzerine gözyaşlarına boğuldu. Sarıgül, daha sonra mahallelinin alkışlarıyla Ayazağa’dan ayrıldı.
Ayazağa sakinleri de mahalleyi, “Ayazağa'nın geleceği halka sorulsun. Sarıyer’e Hayır, referanduma evet” pankartlarıyla süsledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler