Sarkisyan'a ağır Türkiye eleştirileri

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Ter-Petrosyan'ın lideri olduğu muhalefetteki HAK Partisi Genel Merkez Koordinatörü Levon Zurabyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Türkiye ile ilişkilerde "Tersine çevrilemez hatalar" yaptığını savunarak, "Bu hatalar, Türkiye'ye giderek veya gitmeyerek düzeltilemez" dedi.

Yayınlanma: 21.08.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

Ana muhalefet partisi, Ermenistan Ulusal Kogresi (HAK) Partisi Genel Merkez Koordinatörü Levon Zurabyan, ABD Kongresi'nce finanse edilen Özgür Avrupa Radyosu/Özgürlük Radyonu'na verdiği demeçte, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "futbol diplomasisi"ni sürdürmek üzere Ekim ayında iki ülke milli takımları arasında Bursa'da yapılacak maç için Türkiye'ye gitmesinin, ilişkilerin normalleşmesi süreci açısından pek bir anlam taşımayacağını savundu.

Serj Sarkisyan'ın, Türkiye ile yakınlaşma politikasında "tersine çevrilemez" hatalar yaptığını öne süren Zurabyan, "Bu hatalar, Türkiye'ye giderek veya gitmeyerek düzeltilemez" şeklinde konuştu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise, bir süre önce yaptığı açıklamalarda maç için Türkiye'ye, ancak sınırların açılması için "gerçek adımlar" atılması halinde gideceğini söylemişti.

Haberde, Sarkisyan'ın Türkiye politikasının defalarca Levon Ter-Petrosyan ve diğer muhalefet üyelerince "başarısız" nitelendiği ancak Batı'da birçok kişi tarafından olumlu karşılandığı da kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler