Savaş Tunus'a da sıçradı

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, sınırdaki Tunus kenti Dehiba'ya saldırdığı bildirildi. Libya'da muhaliflerin elindeki Zintan kentine saldıran Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklere hava saldırısı düzenledi.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 10:25
Abone Ol google-news

Görgü tanıkları, Kaddafi güçlerinin hafif ve ağır silahlarla saldırdığını belirtti.
Tanıklar, kentin merkezinde 2 saat kadar önce Tunus askerleriyle şiddetli çatışmalar başladığını, Kaddafi güçlerinin sınır kapısı yakınındaki Dehiba'da mevzilenen Libyalı muhaliflere saldırdığını söyledi.

Bir tanık, top mermilerinin Dehiba'daki evlere isabet ettiğini, bir kadının öldüğünü ifade etti.

 

NATO, Kaddafi birliklerini bombaladı

Abdülrahman adında muhaliflerin bir sözcüsü, Reuters ajansına verdiği demeçte, ''NATO bu sabah Zintan'ın kuzeyinde konuşlanan Kaddafi birliklerini bombaladı. Bölgeye 5 füze atıldı'' dedi.

Libya'daki harekatın sorumlusu İngiliz Tuğgeneral Rob Weighill, bu sabah limanın dışına (gemisavar) mayın döşeyen gemilerin Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerine ait olduğunu söyledi.

Harekatın merkezi İtalya'nın Napoli kentinden telekonferansla açıklama yapan Weighill, NATO görevlilerinin mayınları imha ettiğini ifade etti.
Bu arada, muhaliflerin komutanı Abdülfettah Yunus'un bugün ittifakın merkezi Brüksel'de NATO yetkilileri ile bir araya geldiği açıklandı.

NATO yetkilisi Carmen Romero, eski Libya İçişleri Bakanı olan ve ancak daha sonra muhaliflerin safına geçen Yunus ile Libya hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Yunus da uluslararası toplumdan, muhaliflere ağır silahlar verilmesini talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler