SBS'ye göndermeyen annesini öldürdü

Adana'da bir kız çocuğu, okula göndermediği ve Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girmesini engellediği iddiasıyla annesini tabancayla vurarak öldürdü.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 08:44
Abone Ol google-news

Adana Ova Mahallesi'nde, Seyhan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Rabia A. (12), bir süredir okula göndermediği ve SBS'ye girmesine izin vermediği iddiasıyla annesi Songül A. (39) ile tartıştı.

Rabia A, Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görev yaptığı bildirilen babasına ait ruhsatlı tabancayla annesi Songül A'yı başından vurarak öldürdü. Songül A'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Rabia A. gözaltına alındı.

Polis sorgusunda annesini tek öldürdüğünü itiraf eden kız, kemik testinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı çocuk yuvasına yerleştirildi.

Polis ekipleri, basın mensuplarının R.A'yı görüntülemesini engellemek için, çocuğu SHÇEK'e bağlı yuvaya arka kapıdan aldı. Zanlının, burada psikolog nezaretinde kalacağı öğrenildi.

Bu arada, evde taziyeleri kabul eden Ali A, kızının zaman zaman okulda arkadaşlarıyla tartıştığını doğrularken, SBS sınavına göndermek istemedikleri iddiasını yalanladı.

Kızının sınav için başvuruda bulunduğunu ve giriş kağıdı aldığını belirten Ali A, ''Seviye Belirleme Sınavına girecekti. Çantasını akşamdan hazırladık, içine giriş formunu da koyduk. Ancak gece annesiyle tartışmış, tartışmanın neden olduğunu tam olarak biz de bilmiyoruz. Ama SBS'ye girmesi için bir engel yoktu'' dedi.

Basın mensuplarının yanına gelen R.A'nın kardeşi Y.A. (10) ise olayı soğuk kanlılıkla karşılarken, ''Bunlar aile içinde olur. Biri birini vurmuş önemli değil'' dedi.

Bu arada, ailenin bazı üyelerinin terör örgütü Hizbullah sempatizanı olduğu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün bu kişiler hakkında geçmişte incelemede bulunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler