Schulz Ankara'da

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve beraberindeki heyet CHP ve BDP ile temasta bulundu. Schulz temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de biraraya geldi.

Yayınlanma: 28.05.2012 - 09:45
Abone Ol google-news

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve beraberindeki heyeti kabul etti. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu Schultz ile görüşmesinde, başta Türkiye–Avrupa Birliği ilişkileri, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve iletişim özgürlüğü olmak üzere, iç ve dış sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Mr. Martin Schulz'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Avrupa Parlamentosuna resmen davet ettiğini belirterek, "Biz bu ziyareti ilk fırsatta gerçekleştirmeye çalışacağız. En kısa zamanda Avrupa Parlamentosu ziyareti Sayın Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilecektir" dedi.

 

BDP ziyareti

Heyet daha sonda BDP Grubunu ziyaret etti. BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan'ın da hazır bulunduğu görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapatıldı.

Gül'le görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki görüşmede, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de bulundu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Türkiye'ye gelmeden Der Tagesspiegel gazetesinde yayınlanan mülakatta Türkiye'de belirli bir reform yorgunluğu, AB'de ise genişleme yorgunluğunun olduğunu savundu. Fransa'yı kastederek AB'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin bir ülkede hükümetin değişmesine bağlı olmadığını belirten Schulz, "Durumun Paris'teki hükümet değişikliğinden sonra da hızlı bir şekilde değişmeyeceğini" söyledi. -Kürt sorununun çözümünde gerçek bir ilerleme olmadığını ifade eden Schulz, "Bu günlerde Kürt vatandaş hakları savunucusu, milletvekili ve Saharov ödülü sahibi Leyla Zana 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı" dedikten sonra "AB ve her şeyden önce Avrupa Parlamentosu, bu davayı büyük dikkatle izleyecek" şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler