Scorpions, İstanbul'da sahne alacak

Müzik kariyerlerine son vermeden önce beş kıtayı üç yılda gezmeye karar veren Scorpions, turne kapsamında İstanbul'da sahne alacak.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 07:48
Abone Ol google-news

Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla son kez buluşup onlara veda edecek olan efsane grup Scorpions , 40 yıllık müzik serüvenleri boyunca 100 milyondan fazla albüm sattı ve birçok ödül kazandı. Maçka Küçükçiflik Parkı'nda 2 Ekim Cumartesi akşamı son kez Türk hayranları için sahne alacak grubun konseri, saat 20.00'de başlayacak.

Müzik efsanesi Sun Ra'nın mirasını hala koruyan ''The Sun Ra Arkestra'', 86 yaşındaki Marshall Allen yönetiminde İstanbul'da bir performans sergileyecek. Kozmik titreşimleri müzik formunda yaymaya devam eden orkestra, performanslarında kullandıkları doğaçlama teknikle dinleyicilerinin karşısına çıkacak. The Sun Ra Arkestra, 1 Ekim Cuma saat 20.00'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda dinleyicileriyle buluşacak.

Chicago müzikali


Dünyada 20'nin üzerinde ülkede, 250'den fazla şehirde perde açan, altı dalda Tony ödülü kazanan Chicago, Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'de muhteşem bir şov sunacak.
Yönetmenliğini Walter Bobbie'nin, koreografisini ise Ann Reinking üstlendiği müzikal, 1-9 Ekimde sahne alacak. İstanbulluları görsel bir şova davet eden müzikalin konusu şöyle:

''1920'lerin ekonomik buhran yıllarında kendisini terk etmekle tehdit eden sevgilisini öldüren Roxie Hart, mahkum edilmekten kurtulmak için Chicago'nun en ünlü ceza avukatını tutar. İşlediği suçu, sansasyonel manşetlerle gizleyerek halkı, medyayı ve rakibesi olan hücre arkadaşı Velma Kelly'yi kandırmayı başarır.''

Euripides'in ölümsüz tragedyası ''Troyalı Kadınlar'', Türkiye-Yunanistan ortak yapımı olarak, Oyuncular Tiyatro Grubu tarafından, Yılmaz Onay'ın çevirisiyle sahnelenecek. 2 Ekim Cumartesi gününden itibaren sezonun her cumartesi günü sergilenecek olan oyunu Selma Köksal yönetecek. Troya kentinin düşmesiyle, oğullarını, kocalarını, sevgililerini, sevgilerini, umutlarını, inançlarını kaybeden, her şeyi ellerinden alınan, esir düşen Troyalı kadınların acıları, ağıtları, tanrılara isyanlarının anlatıldığı oyun, her cumartesi saat 20.30'da Cem Safran Sahnesi'nde oynanacak.

''Çok geç kalınmış olmanın ani korkusu''

Dünyaca ünlü İsrailli sanatçı Avraham Eilat'ın ''Çok Geç Kalınmış Olmanın Ani Korkusu'' serisinden ''Psikofiziksel Zaman/Psychophysical Time'' isimli video enstelasyon ve resim sergisi, 5 Ekim Salı günü Galeri G-art'da sanatseverlerle buluşacak. Bazı orijinal çizimlerin yanı sıra video enstalasyona konu teşkil eden bağlantılı çizim, desen ve baskılarla desteklenip birleştirilen sergi, 11 Kasıma kadar pazartesi günleri dışında gezilebilecek.

Hale Güngör'ün yeni resim sergisi ''Peron'', 5 Ekimden itibaren Odakule Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. Bekleyiş, yolculuk ve yer değiştirme temaları etrafında hazırlanan ''Peron''da tuval üzerine yağlı boyanın yanı sıra Güngör'ün hamur, desenli kumaş ve dantel gibi malzemelerle renklendirdiği farklı tekniklerde resimleri de yer alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler