‘Seçilelim, öyle veririz’
Ulusal takım futbolcularına 500 bin euro verilirken, katledilenlerin aileleri için 1 Kasım’ı bekleyeceğiz...
CHP, Ankara’da katledilenlerin ailelerine verilecek maaş ve tazminat tutarlarının 3 katına çıkartılması için hazırladığı teklifin yasalaştırılması için partilerle temas kurdu. Ancak “1 Kasım’dan sonra bakarız” yanıtını aldı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu’nun imzalarıyla geçtiğimiz hafta TBMM’ye sunulan teklifte,Ankara katliamı mağdurlarının ailelerine yapılabilecek 29 bin liralık yardımın 87 bin liraya, bağlanacak maaşın 800 TL’den 2 bin 400 TL’ye çıkarılması; yaşamını yitirenlerin iki yakınına kamuda istihdam sağlanması ve aynı saldırıda sakat kalanların kamuda istihdam edilebilmesi öngörülmüştü. Bunun için daha önce çıkarılan yasada değişiklik yapılacaktı. CHP yönetimi, teklifini bir an önce yasalaştırabilmek için AKP, MHP ve HDP’nin kapısını çaldı. Partilere, “teklifi çıkarmamız bir günümüzü alır. Belirleyeceğimiz bir gün Ankara’da toplanıp bu işi bitirelim” mesajı verildi.
Seçim sonrasına kaldı
Ancak CHP’nin önerisi, 3 partiden de karşılık bulamadı. AKP grubu yöneticileri, “Bu iş dediğiniz gibi bir gün sürmez, birkaç gün sürecek bir yasama faaliyetinden bahsediyoruz. 1 Kasım sonrası yeniden gündeme getirelim” derken, HDP grubu, “Yalnızca maddi konuları içeren bir teklifin gelmesini doğru bulmuyoruz” dedi. Böylece mağdurlar aileler yeni Meclis tablosunu beklemek zorunda kalacak.
Kılıçdaroğlu: Nabız yokladık, toplayamadık
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Meclis’in neden toplanamadığı sorusu üzerine “Meclis’i toplarsak bir karar almamız lazım. Suruç katliamından sonra topladık ve Araştırma Komisyonu kuralım dedik. AKP ve MHP anlaştılar. Komisyon kurulmasına gerek yok dediler. İkinci kez toplamak için nabız yokladık, aynı sonuç çıkacağı için toplayamadık” yanıtını verdi.
7.5 saatte çıkar, 75 günde çıkmaz’’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partilerin anlaşması durumunda düzenlemenin 1 günde Meclis’ten geçirilebileceğini belirtirken, 6.5 saatlik formülünü Cumhuriyet’e şöyle anlattı:
“Saat 12.00’de Meclis toplanır, 13.30’da partilerin komisyona vereceği üyeleri belirlemek için çalışmalarına ara verir. 14.00’te Meclis Başkanlığı partilere yazı yollar, 14.30’da partiler komisyona katılacak milletvekillerinin isimlerini bildirir. Meclis 15.00’te ikinci oturumu için toplanır. İkinci oturumda okunan isimler oylanır ve komisyon kurulur. Meclis, ilk toplantı için çalışmalarına ara verir. 15.30’da komisyon toplanır, başkan ve başkanlık divanı üyeleri belirlenir. Saat 16.00’da komisyon, Meclis Başkanlığı tarafından kendisine havale edilmiş olan yasa değişikliği teklifini görüşmeye başlar. 18.00’de komisyon partilerin üzerinde görüş belirttikten sonra son şeklini verdiği teklifi Meclis’e sevk eder. Grup başkanvekilleri ortak deklerasyonla iç tüzükte belirlenen bekleme süresinin beklenmemesi karara bağlar. 19.00’da Meclis açılır. Genel Kurul yasayı görüşür ve kabul eder. 19.00’da Meclis tekrar tatile girer. Yani diyeceğim o ki, istenirse 7.5 saatte yapılacak bir düzenleme, ayak sürünürse 75 günde bile yapılamaz.”
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı