Seçim tarihi belli oldu

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Mali Genel Kurul'da ibra edilmemeleri sonrası gelişen süreçte seçimin 7 Mayıs Cumartesi günü yapılması kararını aldıklarını söyledi.

Yayınlanma: 06.04.2011 - 10:52
Abone Ol google-news

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Basın Toplantı Odası'nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Adnan Polat, yönetim olarak başlattıkları işleri bitirerek kulübü normal zamanda seçime götürme arzusunu taşıdıklarını, ancak mevcut şartlarda devam etmenin Galatasaray'a zarar vereceğinden, yönetim kurulu kararıyla 7 Mayıs Cumartesi günü seçim genel kurulu yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Polat, ''Yönetim olarak Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın 7 Mayıs'ta yapılması kararı aldık. Bu tarihte çoğunluk sağlanamayacağı için doğal olarak seçim 14 Mayıs'ta yapılacaktır'' dedi.

Seçim tarihini daha da öne çekebileceklerine vurgu yapan Polat, ''Ama bana gelen mesajlarda, başkan adaylarının hazırlanmaları, yönetim listelerini oluşturabilmeleri için bu tarihi koyduk. Dilerim her şey Galatasaray için hayırlı olur'' diye konuştu.

''Seçime girmemize engel yok''

Adnan Polat, Mali Genel Kurul'da idari yönden ibra edilmemelerin sonrası başkan ve yöneticilerin seçime giremeyeceği konusundaki görüşün tersini savundu.

Polat, kendileri için bir seçim engeli bulunmadığını savunarak, ''Bilinmelidir ki, mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor. Seçime katılmamızı da engelleyen bir yasa yok. Mali Kongre'de mali ibra, denetim kurulu ibrası ve 2011 bütçesi onayı var ama idari ibrasızlık da var. Bu ne demektir, ne anlam taşımaktadır. Takdirlerinize bırakıyorum. Ancak bu yapılanlar, bizlerin gönlünü yaralamıştır'' ifadesini kullandı.

 

"3 yıla önemli işler sığdırdık"

Adnan Polat, kendisinin ve arkadaşlarının verilen tüm görevleri yerine getirmek için tüm güçlerini harcamış olmanın huzurunu taşıdıklarını kaydederken, önemli işler yaptıklarını aktardı.

Geride kalan 3 yıla çok büyük ve önemli işler sığdırdıklarını anlatan Polat, ''Galatasaray'ın onlarca bunalımlı projeleri ile birlikte en önemli 4 projesini tamamlayıp bitirdik. Ama iş yapma, iş üretme iradesi taşıyan herkes gibi biz de hata yaptık. Dönüp geriye baktığımızda az iş ve hatasız olmaktansa, çok iş yapma yolunu seçtiğimizi söyleyebilirim. Biz bugün de olsa aynı yolu seçerdik. Zira Galatasaray'ın kaybedecek vakti, sorunlarına hızla çare üretmeme lüksü yoktu. Sade, samimi ve kafasının arkasında sarı-kırmızıya duydukları aşktan başka hiçbir şey taşımayan Galatasaraylıların yaptıklarımızı gördüğünden ve takdir ettiklerinden eminim'' şeklinde konuştu.

Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri, açıklamanın ardından soru almadan toplantı odasından ayrıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler