Seçime 12 gün kala HDP'ye şok!

HDP'nin 1 Kasım seçim beyannamesinde ''özyönetim'' vurgusu olduğu gerekçesi ile HDP'nin seçim beyannemesini içeren broşürler için toplatma kararı verdi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 10:01
Abone Ol google-news

1 Kasım erken seçimlere sadece 12 gün kala HDP'nin seçim beyannemesine toplatma kararı alındı.

Ağrı Sulh Ceza Hakimliği toplatma kararına, HDP'nin 1 Kasım seçim beyannamesindeki "özyönetim" vurgusu gerekçe gösterildi.

Ağrı Sulh Ceza Hakimliği, beyannamesinde yer alan "özyönetim" vurgusunu gerekçe göstererek, seçim beyannamesi kapsamında hazırlanan broşürler hakkında toplatma kararı verdi.

"İnadına HDP" ibarelerini içeren broşürlere Ağrı Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile el konulmasına karar verildiği bildirilmiştir"

 Karar şöyle;

"HDP Genel Merkezi'nce bastırılan ve içeriğinde "bütün halkların farklılıkları ile birlikte kendi iradesi ile yaşamasından yanayız. Doğrudan demokrasiye inanıyoruz. Kendimize de karşı yerel demokrasiyi de, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin yerinden yönetilme yani öz yönetimi savunuyoruz. Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz. Bunun için bir kez daha inadına HDP" ibarelerini içeren broşürlere Ağrı Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile el konulmasına karar verildiği bildirilmiştir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler