Şehit ve yaralılar Türkiye'de

Somali'de Türk Büyükelçiliği ek binasına yönelik saldırıda şehit olan polisin naaşını ve yaralı polisleri taşıyan ambulans uçak Türkiye'ye geldi.

Yayınlanma: 28.07.2013 - 12:55
Abone Ol google-news

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği ek binası önündeki patlama ve çatışmada şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın naaşı ile yaralı polisler Mustafa Bozkurt, Nurullah Çalışıcı, Hakan Beyrek ve Orhan Ergül, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Esenboğa Havalimanına getirilen polis memurlarından Yılmaz'ın naaşı otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Patlamada yaralanan özel harekat polisleri ise ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yaralı 4 polisin acil servisteki ilk müdahalelerinin ardından ilgili birimlere sevk edilecekleri bildirildi.

Hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun, emniyet mensuplarının Mogadişu Havaalanının gece uçuşuna uygun olmaması nedeniyle Cibuti üzerinden ambulans uçakla alındığını belirtti.

Yaralı polis memuru Bozkurt'un sağ bacağında kırık olduğunu, uçakla alınıp getirildiği sürede hayati bulgularıyla ilgili takiplerde bir anormalliğin olmadığını ifade eden Coşkun, "Buraya oldukça iyi bir şekilde sağlıklı olarak getirildi" diye konuştu.

Diğer polislerin vücutlarına isabet eden şarapnel parçalarından kaynaklı özellikle kol ve bacaklarında yaralanmaların olduğunu bildiren Coşkun, "Ama hayati tehdit oluşturan, tehlike oluşturacak bir durum söz konusu değildi" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler