Şehitler toprağa verildi

Halkalı'da askeri personeli taşıyan araca düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz toprağa verildi. Saldırıda hayatını kaybeden Buse'nin küçük kardeşi Sude'nin rüyasında ablasını gördüğünü ve 'sakın ağlamayın' dediğini söylemesi törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Yayınlanma: 23.06.2010 - 07:19
Abone Ol google-news

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın cenazesi Ankara'nın Elmadağ ilçesine getirildi.

Askeri bir uçakla Ankara'ya getirilen cenaze, buradan ambulansla Elmadağ Devlet Hastanesine taşındı. Buse Sarıyağ'ın cenazesi ile babası Ünal Sarıyağ ve annesi Belgin Sarıyağ da hastaneye geldi. 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutu hastane morguna kaldırıldı.

Tabutun taşınması esnasında anne Belgin Sarıyağ, ''Buse sen yakışmazsın o toprağa. İlk göz ağrımdın'' diyerek ağladı. Buse Sarıyağ'ın ailesi ve yakınları, hastaneden Üçevler mahallesindeki hala Ulviye Sarıyağ'ın büyük bir Türk bayrağı asılan evine gitti.

 

"Kaçmaya devam etsinler"

Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

''Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler'' diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, şunları söyledi:
''Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar. O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.''

 

Ablasını rüyasında gördü

Buse Sarıyağ'ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, ''Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi'' diye konuştu.

 

Buse son yolculuğuna uğurlandı

Buse'nin cenaze namazı Elmadağ İstasyon Camii'nde kılındı. Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Ankara Milletvekilleri Deniz Bölükbaşı ile Cihan Paçacı ve çok sayıda yurttaş katıldı. Cenaze namazından önce, siyasiler Buse'nni ailesine başsağlığı dilediler. Cenaze törenine önce Orgeneral İlker Başbuğ geldi ve aileyi teselli etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin törene gelişi sırasında bir grup MHP'linin Bahçeli'yle beraber yürümek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. MHP'liler polis kordonunu yararak Bahçeli ile yürüdüler. Cenaze namazı sırasında Buse'nin babası Ünal Sarıyağ, Orgeneral Başbuğ ile Çiçek arasında saf tuttu. Cenaze namazının arından Buse'nin babaannesi genç kızın tabutunun üzerine gelinlik duvak koydu ve ağıt yaktı. Buse'nin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerler tarafında omuzda taşındı ve Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü.
Öte yandan, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Bakan Çiçek de cenaze namazının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Elmadağ'dan ayrıldı.

Törenin ardından bazı yurttaşlar ise "şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları attılar.

 

Şehir Bekir Çelik toprağa verildi

İstanbul'un Halkalı semtindeki askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik için memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde tören düzenlendi.

Çelik'in, cenazesi Deniz Askeri Hastanesi morgundan alındıktan sonra Modernevler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin eşi Emine Çelik, ''Tabutunu görene kadar inanmıyordum Bekir, gitti eşim. Bana 'şehit eşisin, ağlama' dediler. Ağlamayacağım. Sen benim her şeyimdin. Ben seni evden böyle mi uğurlamıştım'' diye ağıt yaktı.

Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.
Şehidin cenazesi, daha sonra Kaptan Paşa Camisi'ne getirildi. Avlunun dar olması nedeniyle cenaze namazı Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından Şehit Pamir Caddesi üzerinde kıldırıldı. Namaz süresince yol trafiğe kapatıldı. Namazının ardından cenaze, İskenderun Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

 

Şehit Duran Bayram son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın cenazesi Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit babası Hüseyin Bayram, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Ne mutlu bana şehit babası oldum. Oğlum benim cenazeme gelecekti, ben onun cenaze namazına geldim. Takdir böyleymiş. Vatan sağ olsun. Geride 3 oğlum daha var. Hepimiz askeriz. Bu vatan bizim, vatanı kimseye böldürmeyiz'' dedi.

Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın naaşı top arabasına konulup Kartal Şehitliği'ne getirildi.

Defin işleminden sonra Şehit Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın tabutuna sarılı olan Türk bayrağı babası Hüseyin Duran'a verildi.

 

Şehit Çağlar Bölük toprağa verildi

İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün cenazesi, İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, Milli Savunma Bakanı Gönül ile tokalaşmak isteyen AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, meydana gelen protesto olayları nedeniyle bakanın korumaları tarafından ''protestocu'' yurttaş sanılarak engellendi. Çerçi, kendini tanıttıktan sonra Bakan Gönül'e ulaşarak tokalaşabildi.

Öğle namazının ardından düzenlenen törene katılan Bakan Gönül ve beraberindekiler, şehit Bölük'ün babası Salih, annesi Kezban, eşi Elif ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
Cenaze namazı sırasında Bakan Gönül'ün gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Törene, yoğun sağanağa rağmen çok sayıda Tireli vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Sağlık ekipleri, herhangi bir olumsuz duruma karşı hazır bekletildi.

Şehit Uzman Çavuş Bölük'ün eşi Elif, babası Salih, annesi ve kardeşi Sinan Bölük, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak öptü. Bölük'ün kızı Eylül ise babasının fotoğrafını öperek, fotoğrafa el salladı.

Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Uzman Çavuş Bölük'ün naaşı, askerler tarafında alınarak, askeri araca konuldu.

Aracın geçişi esnasında, Çağlar Bölük'ün akrabaları, gözyaşlarına engel olamadı. Yurttaşlar ise alkışlarla ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganıyla hükümet aleyhtarı sloganlar attı.

Bakan Gönül, kortejin tümüne katılmayarak, bir süre sonra cenazeden ayrıldı. Bölük'ün naaşı, Tire ilçesine bağlı Doyuranlı Köyü Mezarlığı'nda defnedildi. Tire'deki ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldığı görüldü.

 

Yaralanan astsubayın sağlık durumu

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Astsubay Mehmet Boşnak'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Saldırının ardından Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 37 yaşındaki Boşnak, ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Boşnak'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler