Şemdinli davasında 'Ergenekon' iddiası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 3 yıl önce Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'nin bombalanması olayına karıştıkları gerekçesiyle astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'in yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Seferi Yılmaz, Ergenekon soruşturmasının iddianamesinde Şemdinli olayıyla ilgili bilgilerin de mevcut olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 19.09.2008 - 14:53
Abone Ol google-news

Hakkari Şemdinli'de 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'nin bombalanması olayına karıştıkları gerekçesiyle astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'in tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya. tutuksuz sanıklar Kaya, İldeniz ve Ateş'in katılmazken, müdahiller Seferi Yılmaz ile Metin Korkmaz hazır bulundu.

Duruşmada, sanıkların avukatı Vedat Gülşen, müdahil Seferi Yılmaz hakkında ''terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek'' suçlarından Van ve Hakkari'de çeşitli tarihlerde dava açıldığını anımsatarak, söz konusu davalardaki belgelerin, Şemdinli davası dosyasına eklenmesini talep etti.

Gülşen, Seferi Yılmaz'ın 9 Kasım 2005'te ve öncesinde Kandil Dağı'nda bulunan terör örgütü PKK üyesi 'Sabri' kod adlı teröristle yaptığı telefon görüşmelerinin söz konusu dava dosyalarında yer aldığını ve bu konuşmaların kendi davalarıyla ilgili bilgileri de içerebileceğini söyledi.

 

Şemdinli'de 'Ergenekon' iddiası

Daha sonra söz verilen müdahil Yılmaz, şu an gündemde olan Ergenekon soruşturmasının iddianamesinde Şemdinli olayıyla ilgili bilgilerin de mevcut olduğunu iddia etti.

Ergenekon iddianamesinde, Şemdinli'de meydana gelen bombalama olayıyla ilgili İdris Özer isimli kişinin itiraflarının yer aldığını ifade eden Yılmaz, ''İddianamenin incelenmesini ve sanıkların bu kapsamda yeniden sorgulanmasını talep ediyorum'' dedi.

Bunun üzerine sanık avukatı Gülşen de terör örgütü PKK'nin Ergenekon davasını devletle ilişkilendirme çabası içerisinde olduğunu bildirerek, ''Müdahil Seferi Yılmaz'ın talebi, halen terör örgütü PKK'yle ilişki içerisinde olduğunun göstergesidir'' diye konuştu.
Yılmaz'ın ilişkilendirdiği Ergenekon ve Şemdinli davalarıyla ilgili değerlendirme yapan Gülşen, şunları söyledi:

''Müdahilin iki olay arasında böyle bir değerlendirme yapması son derece dikkat çekicidir. Biz hukukçular dahi halen Ergenekon iddianamesini çözememişken, müdahilin böyle bir değerlendirme yapması, bunun terör örgütü PKK'nin talebi olduğunun göstergesidir. Dava İstanbul'da görülmektedir ve söz konusu mahkeme gerek gördüğü takdirde bu dava dosyasındaki bilgileri isteyebilir. Bu nedenle müdahilin talebinin reddini talep ediyorum.''

Mahkeme heyeti ise bir önceki duruşmada çeşitli mahkemelerden istenen talimat yazılarının henüz ellerine ulaşmadığı için yeniden istenmesine, müdahil Yılmaz'ın talebi ile diğer hususların da daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler