Şener'den Kılıçdaroğlu'na 'Recep Bey' desteği
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu'nun "Recep Bey" ifadesini "Gayet doğal bir kullanım biçimi" şeklinde değerlendirdi. Şener, "Recep Bey" şeklinde bir tartışmanın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Derviş arasında geçtiğini belirtti.
Gelirler Kontrolörlerinin Kuruluş Resepsiyonu Rixos Otel'de yapıldı. Resepsiyona, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kirci, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Yargıtay bazı başkan ve üyeleri ile birçok davetli katıldı.
Resepsiyonda Türkiye Partisi Genel başkanı Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda söylediği "Recep Bey" ifadesini değerlendirerek, insanların birbirlerine çeşitli şekilde ifade ettiklerini dile getirdi. Şener, "Arkadaşınıza doğrudan ismi ile ifade edersiniz veya soyadına sayın ekleyerek ifade edersiniz. Sayın Erdoğan veya Sayın Kılıçdaroğlu diye ifade edersiniz. Kemal Bey veya Recep Tayyip Bey dersiniz ama iki ismin arkasına beyi eklemek dilimize ağır geliyor. Eğer kullanana bunu böyle aşağılama nitelemesiyle kullanıyorsa yanlıştır. İsmi kullanılan da bunu bir hakaret sayıyorsa o da yanlıştır. Bence gayet doğal bir kullanım biçimidir" dedi.
Bunun aslında yeni bir ifade olmadığını söyleyen Şener, "Kemal Derviş de Başbakan Erdoğan ile yaşadığı bir tartışmada 'Recep Erdoğan' diye hitap etmişti. Nedense aradaki Tayyip ismi atlandığından Başbakan bunu hoş karşılamıyor" şeklinde konuştu.
"Suçlu iktidar"
Şener, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun "Her işletmeye potansiyel vergi kaçıran mükellef gibi algılanması iş yapmayı imkânsızlaştırıyor" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:
"Bakın Türkiye'de vergi ile ilgili birçok sorun vardır. Bu sorun doğrudan doğruya tüm vergi sisteminin ve vergi sisteminin içinde bulunduğu yapının sorunudur. Türkiye'nin kayıt dışılığı çok fazladır. Bu kayıt dışılığı mükelleflere de zarar vermektedir. Çok dürüst çalışmak isteyen mükellefler bile bu kayıt dışı ortamdan arınamamaktadırlar. Dolayısıyla suçluyu tespit etmek lazımdır. Bu düzeni sürdüren siyasal iktidarlardır. Bunları eğer iktidar koz olarak kullanırsa, kullanmamalıdır, mükellefin üstünde bir sopa olarak kullanmamalıdır. Suçlu olan ekonomidir. Burada suçlu olan aynı zamanda ekonomiyi uygulayamayan iktidardır."
Demokrat Parti'nin olağan kongresinin ertelenmesine ilişkin de Şener, bir haftalık ertelenmenin çok önemli olmadığını ve bu nedenle üzerine de düşülmemesi gerektiğini vurguladı.
En Çok Okunan Haberler
- 'HTŞ'yi kim finanse ediyor' sorusuna yanıt verdi
- Erdoğan'dan cihatçılara açık destek!
- 'En çok aranan' tetikçi yakalandı!
- Lisede korkunç olay
- Galata Kulesi'nde korkunç olay
- Canlı yayında 'HTŞ' kavgası
- 'Narin'in iç çamaşırında bulunan PSA'ya sessiz kalındı!'
- Suriye'nin kuzeyinden peş peşe açıklamalar!
- İktidardan mülksüzleştirme adımı
- Tarihi çarşı eski günlerini mumla arıyor