Sessiz ve ekonomik

Toyota, Tokyo Motor Show’da geleceğin ulaşım teknolojilerini sergiliyor.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 11:27
Abone Ol google-news

Toyota, 20 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 43. Tokyo Motor Show'da günlük yaşamda araçların, sürücü ve toplum üzerindeki etkilerini ve yeni rollerini ispatlamak için "Akıllı Mobilite Şehri 2013" bölümündeki standı ile yer alacak. Toyota, hareketli toplum yapısı ve yaşam tarzı ile daha güvenli ve eğlenceli bir sürüşü kapsayan "gelecek çok uzak değil" teması ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.

Toyota, Tokyo Motor Show’da sergilenecek olan Ha:mo teknolojisi kapsamında alışılmışın dışında bir sürüş deneyimi sunan ultra kompakt konforlu ve istikrarlı bir otomobilin kombinasyonu ile tasarlanan ve 2014’ün başında sistyeme dahil olacak olan Toyota i-Road’ı tanıtacak. Toyota tarafından tasarlanan ve 2 kişilik farklı bir model olan T-COM, 2013 yılının Aralık ayının ortasından itibaren Hamo projesinde yer alacak. Fuarda ayrıca, ultra kompakt kişisel ulaşım asistanı olan ve vücut ağırlığının farklı yönlere kaydırılmasıyla çalışan "Winglet" robot ekran, robot kontrol teknolojilerinde yenilikçi kullanımı ve benzersiz paralel bağlantı mekanizması ile dikkat çekecek.

Toyota, araçtan araca, yoldan araca ve yayadan araca iletişim kuran altyapı sistemleri, otomatikleştirilmiş sürüş teknolojileri ve sürüş destek sistemleri, Trafik Bilgi Veri Sistem hizmetleri, Sesli Yanıt Asistanları ve Smart G-Book gibi yeni nesil ulaşım teknolojileri kullanımı sayesinde, sürücülere çevre dostu, sürdürülebilir, keyifli ve emniyetli bir sürüş sağlamayı hedefliyor

"Smart G-Book" ise akıllı telefon tabanlı navigasyon özelliğine sahip bir sesli hizmet sistemi olarak dikkat çekiyor. Bu navigasyon sistemi trafik bilgilerini, mevcut tahliye ve alternatif yolları sürücüye aktarıyor. Tüm bu teknolojilerin yanı sıra, Tokyo Motor Show’da, ziyaretçiler “Akıllı Park Sistemleri”ni test etme imkanı da bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon